Larry King: „Szeretek élni, kíváncsi vagyok a világra!”

2016. augusztus 07.

Larry egy legenda! A kommunikáció és a történetmesélés nagy mestere. Nyolcvankét éves, túl van hatvanezer interjún, de még mindig őszintén kíváncsi az emberekre/történetekre. Imádja a rádiózást és az életet. Egyetlen dolgot nem szeretne: meghalni.

larry.jpg

Szenvedélyem a kíváncsiság! Nem vagyok az a figura, aki mellé szívesen leülnél a repülőn. Minden érdekel, a mai napig folyamatosan kérdezek.” - mesélte Larry King a The School of Greatness* című podcast eheti adásában.

Larry King az elmúlt hatvan évben beszélgetett mindenkivel, aki számít. Nixon óta az összes amerikai elnök adott neki interjút, még Vlagyimir Putyin és Jasszer Arafat is. Olyan hírességek vállalták a felkérését, akik egyébként nagyon ritkán állnak kötélnek: Barbra Streisand és Al Pacino.

Egyetlen beteljesületlen vágya maradt: Fidel Castroval beszélgetni.

Larry King Live című műsora 2010 óta nem látható már a CNN-en, de ez nem azt jelenti, hogy visszavonult. Feleségével (a hetedikkel a sorban!) podcastokon dolgoznak jelenleg is (Back and Forth with Shawn and Larry King).

Ha megkérdezik, a rádiós vagy a tévés műsorvezetés a kedvence, nem szokott habozni, élete a rádiózás. Szerinte az igazán jó műsorvezető/újságíró képet és hangulatot „fest” a hangjával, ennél nincs nagyobb teljesítmény. Ha interjút készít, akkor pedig hallgat, mert így tudja meg a legtöbbet a vendégtől, és ezáltal tud az adott válaszokból jó kérdéseket feltenni.

Larry szerint a kiváló kérdező négy ismérve:

1. kíváncsi

2. (meg)hallgat

3. fókuszál

4. rövid, egyszerű kérdéseket tesz fel

Larry King nem arról híres, hogy sokat készülne az interjúkra. Átfut egy rövid jegyzetet, amit a szerkesztők a kezébe adnak. Ő inkább hallgat és figyel, majd igyekszik olyan kérdést feltenni, amire a választ nem tudja, hanem meglepetést okozhat.

Ha nem jött volna az életébe a rádiózás, a stand-up comedian lenne. Hiszi és vallja, hogy humor nélkül nem lehet élni. Szereti is a vicceket. Kettő aktuális kedvencét elmesélte Lewis-nak.

Azt is megtudtam a beszélgetésből, ha választhatna egy szuperképességet, láthatatlan szeretne lenni.

Sok érdekes és értékes gondolat/történet van az interjúban! Hallgassátok meg, ha értitek az angolt!

 

Tagadhatatlan, ő a kommunikáció (és az élet) királya!

 

Az interjút itt hallhatjátok: http://lewishowes.com/podcast/larry-king/

 

 

The School of Greatness* - Már ajánlottam nektek Lewis Howes könyvét és podcastját. Egyik nagy kedvencem. Hetente háromszor hallható. Kétszer interjúval, egyszer személyes tapasztalat- vagy élmény beszámolóval jelentkezik Lewis.

Vendégei voltak már Tony Robins, Elizabeth Gilbert, Carrie-Anne Moss (a Mátrix Trinity-je), Tim Ferris... Szerepel benne minden és mindenki, aki segíthet a személyes és professzionális fejlődésben, valamint az egészséges életmód kialakításában.

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

Ha tetszett a cikk, ajánlom ezeket a bejegyzéseket is:

Podcastok, amik megváltoztatják az életed

"A néma műsorvezető"

Kreatív élet félelem nélkül

Élj kreatívan!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr839168986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása