6 ok, amiért a párok nagyon szeretik a kis esküvőt

Tényleg csak nagy felhajtás mellett lehet felejthetetlen esküvőnk?

2018. január 27.

Tizenöt éve házasodtunk - kicsiben -, és nem bántuk meg. Ma már egyre többen választják a meghitt, kis eskvőt. Csak a család és a barátok előtt mondják ki az igent. Nem szeretnének jópofizni és feszengve megfelelni ezer éve látott rokonoknak. A pénzüket azokra szánják, akik tényleg fontosak számukra. web_dsc7337.jpg


A tavalyi Őszi Esküvő Kiállítás szervezőinek kutatásából kiderült:
"Egyre népszerűbbek a kis létszámú, családias esküvők is, a válaszadók közel 20%-a tervez 50 fő alatti létszámot esküvője napján."

 

Ezek a párok tudatosan és bátran felvállalják, hogy csak a szeretteikkel kívánnak ünnepelni.
Lemondaniuk semmiről sem kell. A menyasszony felveheti álomszép ruháját, a meghívótól kezdve a dekorációig minden lehet igényes és dizájnos. A különbség csak annyi, nem kell szétizgulniuk magukat. Kényelmesen, minden kreatív ötletüket megvalósítva, családias közegben élhetik meg életük egyik legszebbb napját. Legyen ez nyáron vagy a kis esküvők fő szezonjában, ősztől nyár elejéig.

 


Nézzünk hat nyomós érvet a családias kis esküvő mellett.

 

1. Meghittség

A menyasszony és a vőlegény családias légkörben ünnepelhet azokkal, akik hozzájuk a legközelebb állnak. Nem kell feszengeni vagy távoli rokonokat műmosollyal fogadni.

Sokan éppen azért halogatják az esküvőt, mert nehéz meghúzniuk a határt, kit illik meghívni, ki fog megsértődni. Egy intim hangulatú, maximum 25 fős társaságba tényleg csak azokat invitálják, akik a legközelebbiek.

Egyre több pár dönt a kis esküvő mellett, felvállalva, hogy ők így érzik igazán jól magukat.

web_dsc3089-3.jpg

2. Lazaság

Az ifjú pár sokkal inkább önmaga lehet egy kis esküvőn, legyen szó ruhaválasztásról, dekorációról vagy a szertartásról. Családias és baráti hangulatban oldottabbak. Bátrabban vállalják a tematikus, valamint az őszi és téli esküvőket is.

web_dsc5039.jpg

3. Kényelem

Nem kell egy évre előre tervezni vagy a nagy napot rohanással és fáradtan megélni. A kis esküvő szervezése sokkal kevesebb izgalommal és fáradsággal jár.

Nincs hajnalban ébredés vagy vendégseregre való várakozás.

Nem kell a szombati naphoz ragaszkodni. Akár még egy hétköznapon is meg lehet tartani egy késődélutáni vacsora keretén belül.

A helyszínt sem kell kompromisszumokkal bevállalni. Nem kell elcsüggedni, ha nem találnak megfelelő éttermet, ma már vannak kis esküvőkre tervezett rendezvényhelyszínek is.

web_dsc8658.jpg

4. Diszkréció

Akadnak helyzetek, amikor nem nagy csinnadrattával szeretnének egybekelni a párok, hanem csak szűk családi körben, visszafogottabban, de mégis stílusosan. Például, ha már nem az első házasságukat ünneplik vagy a menyasszony babát vár.  web_dsc0618.jpg

5. Anyagiak

Mindenki vágyik arra, hogy a nagy nap tökéletes legyen. A menyasszony álmai ruhájában mondaná ki az igent, a vendégeknek minőségi helyszínt és ételeket szeretnének nyújtani. Nagy létszámmal ez bizony sokba kerülhet.

Ha családias kis esküvőt szervez a pár, a megálmodott stílusos esküvőről nem kell lemondani. Arról nem is beszélve, hogy meghitt légkörben, azokkal élhetik meg mindezt, akiket tényleg ismernek és szeretnek.

Érdekesség: egy amerikai kutatásból kiderült, hogy azoknak a pároknak, akik kisebb esküvőt szerveztek, vagyis kevesebbet költöttek a nagy napra, hosszabb lett a házasságuk.

web_dsc3940.jpg 

6. Kis létszám NAGY élmény – Mini Wedding

A kis esküvő azért nagyszerű, mert nincs szervezéssel teli előkészület, nincs feszes időrend vagy sok távoli rokon.

Az ifjú pár fókuszálhat egymásra és a hozzájuk közel állókra. Ez óriási élmény, ami örökké szép emlékként marad meg.

 

Az írás megjelent a Miniwedding.hu oldalán. Esküvői témával kapcsolatos további írásaimat ott találjátok.

 

Rizsányi Rózsa

Tartalommarketing-blogger, PR és kommunikáció

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr2613607301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása