A női orgazmus bizalmi kérdés

2016. október 24.

Egy különleges péntek, amikor három (közel) negyvenes nő nem azt csinálja, amit minden megszokott este.

orgazmus-hianya.jpg

Az autóban arról beszélgetünk, kinek mit mondott a férje mielőtt elindult otthonról: „Aztán nehogy elhagyj!”, vagy „Amit elméletben megtanulsz, azt a gyakorlatban is megmutathatnád, mikor hazaérsz.

NŐI SZEXTITKOK”!

Izgatottak vagyunk! Egyrészt, mert nem kapunk túl gyakran péntek esti csajos kimenőt, másrészt női szexualitással kapcsolatos előadásra sem járunk túl gyakran.

Sokan vagyunk az októberi esős nap ellenére. Sorban állunk, mikor megpillantok egy feltűnően csinos és vonzó nőt a tömegben. Súgom a barátnőmnek:

- Szerintem ő a Hevesi Krisztina.

- Miből gondolod? - kérdi.

- Így képzeltem el a képek alapján, és érzem a kisugárzását.

Negyed óra múlva a színpadra lép, előadói szerepkörben a kisugárzásából mit sem veszít, sőt! Határozott, humoros, és már az első mondataiból kitűnik, tényleg otthon van a témakörben.

Az első slide-ok előrevetítik, hogy a férfiak helyzete szexualitás terén (is) „egyszerűbbnek” mondható.

erogen.jpg

A középpont a férfiasságuk, amit egészen pici koruktól kezdve nyugodtan használhatnak. Nem szólnak rájuk, ha babrálnak vele, nehogy a szobatisztaságba bezavarjon. Bezzeg, ha mi kislányként hozzáértünk a - népmesékben is „csúnyád”-nak nevezett - nemi szervünkhöz, akkor azonnal figyelmeztettek bennünket, hogy ezt nem illik.

JAJJ, MASZTURBÁL A GYEREK!

Nagyon sok szülő megijed, ha „rajtakapja” a gyermekét. A felnőttek rossz reakciói – megszégyenítés, kiabálás, bűntudat ébresztés – egy életre frusztrációt okozhatnak.

Hevesi Krisztina, szexuálpszichológust főleg lányos anyukák keresik meg kétségbeesve, milyen nő lesz a gyerekükből, ha már ilyen fiatalon magához nyúl. (Megdöbbentő volt hallani, hogy a kislányok akár már 4-5 évesen maszturbálnak.)

A fiúk szexuális álmokkal, „merev reggelekkel” érkeznek a (kis)kamaszkorba, míg a lányok az első vérzésükkel szembesülnek, ami fájdalommal és görcsökkel jár (na jó, szexuális álmaink azért nekünk is vannak, még ha nem is ilyen feltűnően). Ezzel lépünk be a női mivoltunkba, majd az iskolában felvilágosítanak bennünket, hogy a szex mennyire veszélyes (nem kívánt terhesség, AIDS), és elérkezünk női kiteljesedésünkhöz, a gyermekszüléshez, ami ugyancsak elég komoly fájdalommal jár.

Fáj, fáj, fáj - igen, sokszor fáj a női sors, amit a férfiak (tisztelet a kivételnek!) sok esetben nem könnyítenek meg.

A PASIK CSAK NÉZIK A PORNÓT...

Amióta az okostelefon létezik, egyre korábban kezdik. És mit látnak? Semmikép sem a „való világot”. Előjáték nélküli rideg „nőnek-esést”, amit az még „élvez” is gyönyörrel teli arccal és hanggal.

Hevesi Krisztinának van néhány erotikus filmben játszó színésznő ismerőse, akik elmesélték, ez közel sem olyan élvezetes, amilyennek látszik. A vehemens, többfordulós szex következménye sokszor gátszakadás, és azt se feledjük, hogy „a fájdalom és a gyönyör hangja ugyanazok”. Egyetemisták körében végzett kutatás szerint a huszonéves lányok több mint negyven százalékának fájdalmas a szex.

Érzelmek helyett csak színtiszta kemény szexet látnak a férfiak/fiúk, ezen nőnek fel, és azt hiszik ez a normális. Mikor rájönnek, a valóságban nem így működünk, akkor marad inkább a maszturbálás pornóra, hisz sokkal "egyszerűbb" így a gyönyörszerzés.

Az előadás nőknek szólt, de a pasiknak is ott lett volna a helyük, hogy mindezt meghallják (megértsék), és tegyenek ellene; vagy csak azért, hogy a hozzászólásaikkal az ő nézőpontjukba is betekintést nyerjünk. Mindenesetre mondjuk el nekik (ha szükséges), hogy legyenek romantikus(abb)ak és gyengéd(ebb)ek. Tanulják meg, hogy az előjáték is nagyon fontos. Kényeztessék azt a sok erogén zónát, és „csiklandozzák” a csiklót!

NINCS VÁGY, NINCS ORGAZMUS...

Megtudtuk, hogy ez a két leggyakoribb probléma a nők körében.

low-libido-the-new-epidemic.jpg

Miért nincs vágy?

Kicsit megvédve a férfiakat, elmondhatjuk, hogy nem csak náluk okoz gyors kielégülést a túlzott önkielégítés. Ez a probléma a nőknél is jelentkezhet, ha túl sok és nem változatos a maszturbálás (például csak zuhanyrózsával, vagy csak vibrátorral). Ilyenkor nem tud a partnerrel kielégülni, mert a vibrátor mégiscsak „ügyesebben” rezeg a csiklón. Két perc alatt eljut vele, míg a férfi csak negyven perc után, vagy akkor sem tud orgazmust okozni.

A legnagyobb gond viszont az érzelmek és az előjáték hiánya, ha az nincs meg, a nő nem tud beindulni. A pasik vizuálisan működnek, a látványra gerjednek. Mi nők ennél többre, bizalomra vágyunk, azt pedig nem lehet pornó szexszel, „kutyapózzal” és vad döngetéssel elérni.

A nők 95 százalékban csikló „csiklandozással” jutnak el a csúcsra, 25 százalékban pedig hüvelyi úton. Egyszerű a magyarázat, a hüvely mondhatni érzéketlen (a G-pontot leszámítva), hisz ennek az elsődleges rendeltetése, hogy szülőcsatorna. A csikló pedig a nő „pénisze”, azt kell ügyesen izgatni kézzel vagy orálisan, hogy beinduljon a vágyakozás, és garantált legyen az orgazmus.

MIT VITTÜNK HAZA NŐKÉNT?

Nem kell örök szégyenérzettel élni, nem kell mindig „jó kislánynak” lenni, vállaljuk fel nőiességünket, érezzük jól magunkat a bőrünkben, bűntudat nélkül. Maszturbáljunk is néha, hisz segíthet abban is, hogy megtanuljunk ellazulni, átadni magunkat az érzelmeinknek, ne pedig listákat gyártsunk a fejünkben szeretkezés közben is. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy a szex örömszerzés és adás legyen, ne megjátszott orgazmusok sorozata, a gyönyör fájdalmas sikolyával.

Hangot kiadni azért lehet, sőt jó hatással is van a „beindulásra” és a ráhangolódásra. Az aktus közbeni körkörös csípőmozgatás (persze csak módjával) ugyancsak hasznos, hisz fokozza a vérbőséget.


MIT VISZÜNK MAGUNKKAL ANYAKÉNT?

A férjeknek is nagyon élvezetes, gyakorlatias technikából „mindössze” ennyit tanultunk. Az előadás mélyebb volt (és mégis humoros), mint amire számítottunk. El is döntöttük, a kimenőt – úgy anyukásan – maximálisan kihasználjuk. Vacsizunk, iszogatunk és emésztjük az estét. Kavarogtak bennünk a gondolatok...

Fiam és lányom is van. Mindkettőjüket fel kell majd készíteni. Nem lehet tabu téma a szex. A technológia világában az információ gyorsabban eljut hozzájuk, korábban „felnőnek”. A "minden lecserélhető, mert van jobb (bőven)" filozófiája zúdul rájuk. Át kell majd adnom, hogy érzelem nélkül ne feküdjenek le senkivel. Az első élmények egy életre elkísérik őket. Csak a mennyiség kedvéért, vagy mert sürget az idő, ne menjenek bele semmilyen kalandba. Figyeljenek, vigyázzanak a partnerükre és magukra. Lelketlenül kiégni fiatalon – vagy akár öregen – nem éri meg.

Az erotika emberi találmány. Lélek kell hozzá.”

(Popper Péter)



Budapest, 2016.10.21.

Élménybeszámoló Hevesi Krisztina szexuálpszichológus Női szextitkok című előadásáról.

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 


(Fotók forrása: Pinterest)



 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr3611834379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.10.24. 17:07:19

Haha...az a kep az erogen zonakrol. Egyszeru lelek lehet az alkotoja!

bbrrr 2016.10.24. 17:08:40

Azért vicces, hogy a férfiak "helyzete egyszerűbb", miközben nekik kell több területre koncentrálniuk (sztereotípia, hogy ebben hagyományosan nem jók), míg a nőknek csak egy területre kell koncentrálniuk, ha a partnerüket kényeztetni akarják. Szerintem legalábbis az ábra pont azt mondja, hogy a férfi helyzete nehezebb. (mármint persze, ha azt a szerintem magától értetődő dolgot tekintjük célnak, hogy örömöt szerezzen a partnerének, és nem azt, hogy saját magának...)
Ezt gyorsan el kéne ismerni, be kéne vallani, és akkor lehet elindulni a fejlődés útján. Mert ha a nő úgy áll hozzá, hogy a férfi dolga mennyivel könnyebb, és még így sem képes rá, akkor nem kell csodálkozni, hogy a férfi nem lesz túl együttműködő, hanem befeszül, és csak magára koncentrál.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.10.24. 17:08:43

Ha magát a női orgazmust nézzük, általában 3 fő típus van: csiklói, hüvelyi, méhszáji.
A legtöbben csiklói orgazmust élnek meg, ez legtöbbször olyan, erős, majd gyorsan lenyugtató. hasonló mint a férifa ejakulációs orgazmusa. A hüvelyi (vagy G-ponti) inkább nyugalmasabb, melengetőbb, és ez visz inkább a multiorgazmus felé. A méhnyaki nagyon ritka, nagyon mély és tiszta megnyílás kell, tiszte jelenlét és kapcsolódás.
Persze orgazmus, vagy orgazmikus gyönyör lehet többféle, és máslént megélt. Lehet teljes testi, vagy anális, vagy melleken megélt öröm. Anni Sprinkle hét típust ír le.
De a tao pl 9 lépcsőben írja le a női orgazmus mélységeit.
De nem a vágy a kulcs, hanem a gyönyör megélése. A gyönyör az ami energiát ad a vágyhoz. Ettől akarunk úkja és újra akarni. A vágy nem teremthető meg, de a gyönyör igen.(a gyönyör nem egyenlő az orgazmussal, a gyönyör egy teljes testi, tudati és érzelmi kapcsolódás és megélés).
Nem hagnhatással kell kezdeni, ahenm légzésekkel. A gyönyör légzés az ami elsőre megnyitja a testet. De jó tanulás az orgazmus meditáció is, hiszen leleki önimsrete mellett a testi önismeretet is tanulni és tapasztalni kell.

CoolKoon 2016.10.24. 21:46:15

Nos, kissé vegyes érzéseim vannak a cikkel kapcsolatban. Aki tényleg hisz a férfi erogén zónáiról szóló karikatúrának, azzal tényleg komoly gondok lehetnek. Ami viszont az "Egyetemisták körében végzett kutatás szerint a huszonéves lányok több mint negyven százalékának fájdalmas a szex." mondatot illeti, van valami félelmetes benne (ha tényleg igaz). Ugyanis már nem azért, de nincs a csajoknak szájuk?! Ha minden másról, tök lényegtelen dolgokról is képesek hosszasan beszélni, akkor erről miért nem (még a partnerükkel sem)?! Meg eleve, ha fáj, akkor miért nem mondják, hogy "csináljuk máshogy"? Esetleg mert annyira buták, hogy az idióta (feminista) női magazinokat olvassák ahelyett, hogy ennek néznének utána?
Ja és így a végére még egy dolog: aki a gyerekét megszégyeníti/megfenyíti, neadjisten bántja/megbünteti azért, mert maszturbál, az súlyos elmebeteg, akinek lehet, hogy egyáltalán nem lenne szabad gyerekek közelében lennie (még a sajátjának a közelében sem).

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.10.24. 21:47:14

@bbrrr: eleve rossz, hogy így ábrázolják a férfit. De hála istennek volt már orgazmusom úgy hogy nem érintették a farkamat, szóval max nevetek ezen.
De a férfi is tud több lenni egyetlen zónánál.

2016.10.24. 21:47:27

@bbrrr: Ja, nehogy már a nőket sajnáljuk! Fogalmuk sincsen milyen érzés visszatartani az orgazmust órákon át, csak azért, hogy nekik 5x, 10x, 20x jó legyen!

luis5 2016.10.25. 11:33:01

Na aki ezt az abrat elhiszi mint nő annak ugy kell

Rémbódess 2017.01.29. 10:01:51

"...nem kapunk túl gyakran péntek esti csajos kimenőt..."
Azért ezzel van ám baj? Mi az, hogy nem KAP kimenőt? Nálunk nem is kell kérni, ez így megy:
- Dolgom van, megyek bulizni.
- Mikor jössz?
- Ne várj meg ébren, lehet, hogy csak éjfél után.
- Ok, szia, érezd jól magad.
-->
süti beállítások módosítása