A világ egyik legsikeresebb modellje állítja, ez a tartalmas élet titka

2019. szeptember 20.

Gisele Bündchen, a gyönyörű brazil modell sikeres a munkában és a magánéletben. Imádja a családját, a természetet, az ENSZ környezetvédelmi programjának jószolgálati nagykövete. Kívülről azt láthattuk, minden rendben körülötte, ám egy éve megjelent könyvében felfedi élete féltve őrzött titkait, mesél az őt gyötrő pánikbetegségről, és hasznos tanácsokat ad élettapasztalata alapján. Ezek a „leckék” valóban hatásosak, tudományos vizsgálatok is igazolják pozitív hatásukat.giselle.jpgGisele Bündchen és Arianna Huffington - Thrive Global Podcast

A Leckék: Utam egy tartalmas élet felé (Lessons: My Path to a Meaningful Life) című könyve kapcsán Arianna Huffington – aki ugyancsak rendkívül sikeres üzletasszony és író – beszélgetett vele a Thrive Global Podcast egyik adásában.

A szépséges modell sokáig nem beszélt róla, de pánikbetegsége már annyira elhatalmasodott rajta, hogy az öngyilkosság gondolatáig is eljutott. Egy sorsfordító estén, mikor majdnem kiugrott a magasból, egy erkélyről, megcsapta az élet szeretete, és eldöntötte, változtatni fog életmódján. A testi és lelki egyensúly megszerzésében az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a meditáció segített neki.

A meditálás szerelmese lett, és mindenkinek javasolja. Emellett a következő életjavító tanácsokat adta: 

LEGYEN A SZERETET A HITVALLÁSOD

Gisele életének motorja a szeretet. Áthatja élete minden szegmensét.

„A könyvem legfontosabb üzenete, hogy szeretettel éljük az életünket. Ha nem szeretjük önmagunkat, másokat sem tudunk. Minden önmagunkkal kezdődik.” - mondta a sikeres modell.

Ennek fényében éli az életét, a szeretetet tartja „az egyetlen igazságnak”.

Életfilozófiájának követésével csak nyerhetünk. Ezt kísérletek is bizonyítják. Dr. Kory Floyd, az Arizonai Állami Egyetem kommunikációs professzora által vezetett kutatások azt vizsgálják, hogyan befolyásolja az érzelmi kommunikáció az ember egészségét. Megállapították, hogy a szeretet szóban vagy tettekben való kimutatása erősíti az immunrendszert, valamint csökkenti a stresszhormonokat, a koleszterint és a vérnyomást.

 

NE MÁSOK VÉLEMÉNYE HATÁROZZA MEG, KI VAGY, ÉS HOGY CSELEKSZEL

„Annak, amit mások gondolnak rólunk, legtöbbször semmi köze hozzánk. Leginkább arról szól, mit éreznek saját magukkal kapcsolatban.” - nyilatkozta Gisele.

Ezt a tudomány is igazolja. Egy 2004-ben publikált tanulmány beszámol arról, hogy az emberi egocentrizmus miatt képtelenek vagyunk mások pontos megismerésére. Ha ezt szem előtt tartjuk, nyugodtan el is engedhetjük a folyamatos másokkal való foglalkozást, és inkább a saját személyiség fejlesztésünkkel törődhetünk.

 

SZÁMOLJ LE A RENDETLENSÉGGEL ÉS FELHALMOZÁSSAL

Gisele kifejezetten odafigyel arra, hogy rend és letisztultság legyen körülötte. Arianna Huffington rákérdezett, ez segíti-e őt a kreativitásban és abban, hogy jobban JELEN tudjon lenni.

„Egész biztosan így van. Nem tudok egy rendetlen és zsúfolt környezetben gondolkodni. Csak a legszükségesebbet szeretem magam körül.”

A sikeres modell szerint ez segíti az energia áramlását, és ösztönzi a kreativitást.

Kísérletek is alátámasztják Gisele nézőpontját. Egy Princeton Egyetemen végzett tanulmány szerint, ha felhalmozzuk magunk körül a dolgokat, sokkal nehezebben megy a koncentrálás és a feladatok hatékony befejezése.

Gisele Bündchen gyógyító szentélyként tekint otthonára, ez pedig – a kutatók szerint – javítja a mentális jólétünket.

Kukkants be a pozitív energiát árasztó modell otthonába egy Vogue villáminterjú kapcsán:

 

Kép és szöveg forrása: thriveglobal.com

 

Rizsányi Rózsa

Tartalommarketing, PR és kommunikáció

 

Ha szívesen olvasnál még motiváló női történeteket, ajánlom a következő interjúkat:

Varga Izabella örül, hogy volt bátorsága elhagyni szülőföldjét

10 dolog, ami közös a boldog és sikeres nőkben

Egy szervátültetett lány hősies és megható története

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ,

kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr4215131160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása