8 podcast, ami biztosan jobbá teszi az életed!

2019. szeptember 26.

Az élet a mindennapi rohanásról, a mókuskerékről szól. Munka, házimunka, párkapcsolat, gyerekek… Hol vagyunk mi? Mikor jut időnk magunkra? Szükségünk van a feltöltődésre, az inspirációra! A podcastok azért jók, mert könnyen elérhetőek, dugóban ülve vagy takarítás közben is hallgathatjuk őket. A világ beköltözik hozzánk, izgalmas történetek és beszélgetések adnak ötleteket és erőt. Ha kell egy kis motiváció a munkához, a nagybetűs élethez, az alábbi podcastokban biztosan megtalálod! 

podcast.jpg

Magyar nyelvű podcastok 

Nők az úton

Tavaly március 8-án – stílusosan nőnapon – indult el Magyarország első videós podcast csatornája, a Nők az úton. Megálmodói két kreatív és inspiráló nő: Csorba Anita és Szlafkai Éva.

Élmény hallgatni, ahogy szenvedéllyel beszélgetnek alkotásról, önazonosságról, útkeresésről, marketingről vagy kreativitásról. Sokrétű és színes a téma, akárcsak a meghívott vendégek.

Gondolatébresztő és motiváló minden egyes rész azoknak is, akik már megtalálták a saját útjukat. Azoknak pedig különösen, akik még csak keresik. Soha nem késő rálépni! 

Arra ösztönöznek ezek a félórás beszélgetések, hogy merjünk szívből alkotni, és a nehézségekkel szembenézni az élet minden területén. Akkor lehetünk sikeresek és igazán boldogok, ha tényleg azzal foglalkozunk, amit szeretünk. Csatlakozz te is az úthoz! 

LAPOZZ a 99-re

Van miért várni a keddeket! Keddenként jelentkezik új résszel a LAPOZZ a 99-re podcast. Szabados Ági, műsorvezető podcastja május végén indult. Bátran kijelenthetem, hogy igazi kincs azoknak, akik szeretnek olvasni.

Értékes és inspiráló, mert:
- kortárs írókkal és könyves szakemberekkel hallunk izgalmas beszélgetéseket
- (el)ismert emberek ajánlják kedvenc könyveiket
- Ági minden héten bemutat egy olyan könyvet a saját könyvespolcáról, amit érdemes elolvasni

Ez a podcast szórakozás, tanulás és MOTIVÁCIÓ - nem pusztán az olvasásra! Hisz az irodalom maga az élet, tele fájdalommal, szeretettel, kihívásokkal, tabu témákkal… Ezek kezeléséhez is kapunk útmutatást a kb. félórás adásokban.

szabadosagi.png

Angol nyelvű podcastok  

20 minutes with Bronwyn

Bronwyn elismert kommunikációs szakember, közel két évtizedes tapasztalattal. Több mint 100 TED előadást készített elő, és olyan produkciókban segített kamera elé állni embereknek, mint az Oprah Winfrey Show vagy az American Idol.

Akit érdekel a hatásos kommunikáció, ami meghatározza a mindennapjainkat, annak szívből ajánlom Bronwyn podcastját. Nem csak a hasznos tanácsok tárháza, hanem az inspiráló történeteké is. Ezekből lehet a legtöbbet tanulni, ezek hagynak nyomot bennünk igazán. 

Oprah’s SuperSoul Conversations

Miről ismert Oprah? Az igazán mély, lélekig ható beszélgetéseiről. A podcastban nem csalódunk, hozza  a megszokott minőséget.

Oprah vendégei kinyílnak. Legyen szó magánéletről, karrierről, vallásról vagy közügyről, a legtermészetesebben beszélget velük a legmélyebb dolgokról. Olyan nagy neveket hallunk itt őszintén megszólalni, mint Elizabeth Gilbert, Bradley Cooper, Brené Brown, Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Marianne Williamson és még sorolhatnám.

Kevés olyan podcast van, aminek ekkora a hatása. Magába néz az ember, felismerései születnek, bátrabb lesz, és tettre készebb.

The mindbodygreen podcast

Ha valakit érdekel a wellness világa, a legújabb trendek, a legegészségesebb ételek, a legmodernebb (természetes) kozmetikai megoldások, és a környezetvédelmi témák, akkor ez a podcast neki szól.

Legelsőként számolnak be az újdonságokról, a leghitelesebb szakértők segítségével. A test és lélek harmóniáját, valamint a mentális jóllétet kutatják és hirdetik.

mbg.png

Mindvalley Podcast

Ha a személyiségfejlődés a cél, nem lehet kihagyni ezt a podcastot. Alapítója Vishen Lakhiani is a saját bőrén tapasztalta meg, mit jelent az önismeret, az elme edzése; hová lehet eljutni, ha az ember tudatosan foglalkozik önmagával.

A legjobb szakembereket gyűjti maga köré, beszélget velük, kísérleteket és kutatásokat végeznek, de tanfolyamokat is tartanak. Minden benne van, amit ma a személyiségfejlődésről, az elme edzéséről tudni lehet.

The School of Greatness

Az első nagy kedvencem, Lewis Howes, podcastját 2015-ben fedeztem fel, de azóta is minden héten meg tud lepni és erőt adni. Többek közt az ő hatására indult el ez a blog is. A sármja és empátiája mindenkit levesz a lábáról és inspirál. Ő maga is mélyről indult és messzire jutott. Kíváncsi arra, mi hajtja az embert, hogyan lehetünk jobbak. Nem véletlen a cím: The School of Greatness (A nagyszerűség iskolája).

Arra buzdít, hogy legyél nagyszerű a munkában, a szerelemben, a baráti kapcsolatokban. Inspiráló történeteket hoz, hetente többször is, neves színészektől, énekesektől, cégvezetőktől, sportolóktól. Nem lehet megunni!

Olyan nagy nevekkel készített már interjút, mint Tony Robbins, Novak Djokovic, Esther Perel, Arianna Huffington, Tim Ferris, Gary Vaynerchuk.

Róla és a podcastról részletesen már írtam, itt elolvashatod! 

103015_school-of-greatness_1.jpg 

Szerb nyelvű podcast  

Vreme je za vas (Eljött a ti időtök)

Ezt a kedvencet is betettem a listába, hátha akad egy földim, egy vajdasági, aki szívesen hallgatna motiváló beszélgetéseket.

Olyan nőknek szól, akik maximálisan jelen szeretnének lenni a gyermekeik életében, de közben a munka világából sem akarnak kiesni. Lehetnek vállalkozók vagy szabadúszók, az online világ segítségével meg tudják oldani, hogy javarészt otthonról dolgozzanak. Mik ennek a feltételei, előnyei és hátrányai? Hogyan sikerül(t) ez sok példaértékű nőnek Szerbiában?

Hasznos és hatásos! Aki érti a nyelvet, annak szívből ajánlom, ezt a „hazait”!

 

 

Ha még többet szeretnél olvasni podcast témában, ajánlom:

11 + 1 podcast, ami megváltoztatja az életed

Így tanulj meg bármit gyorsabban és eredményesebben

A hatékony meeting alapjai

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak!

 

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ,

kövess bennünket Facebookon és Instagramon!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr3215171128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása