Molnár Judit: „Az élmény az élet legfontosabb motorja.”

2017. november 26.

Állandó rohanásban vagyunk, dolgozunk… Hétvégenként néha jut idő a feltöltődésre, de gyakran ilyenkor hozzuk be az otthoni, munkahelyi lemaradást. Vagy pedig a fogyasztói társadalom csapdájába esünk. Főleg így karácsony tájékán. csoportkep_focim2.JPG

Tényleg szükség van az x-edik ruhára, cipőre, játékra?

Érzem és a környezetemben is egyre gyakrabban hallom, hogy inkább kizökkenésre, valami másra, (idő)lelassításra lenne szükségünk. Olyan emlékezetes pillanatokra, amiket bármikor elővehetünk és jó érzéssel töltenek el bennünket. Ilyen élményben volt részem múlt héten.  

 

Egy nap a szinkron világában 

Gyermekkoromban nagyon szerettem magyar nyelvű (rajz)filmeket nézni. Az ismert szinkronhangok még most is a fülemben csengnek.

Szerbiában, ahol születtem és felnőttem, nem létezik a filmszinkron. (Megjegyzem, Magyarországon két évvel ezelőtt lett nyolcvanéves a szinkron. Ez alkalomból készült egy remek cikksorozat.)

A filmeket felirattal nézik a szerbek. Ennek az az előnye, hogy könnyebben megtanulnak angolul, de elmarad az a bizonyos varázs. A varázs, amit szép anyanyelvünk hangzása nyújthat.

Nem gondoltam, hogy egyszer én magam is kipróbálhatom, milyen szinkronhang lennék. 

Az It’s YOUR World élményprogram-szervezéssel foglalkozó cég tulajdonosa, Molnár Judit, jól ráérzett arra, hogy sokunkban ott a vágy, hogy kísérletezzünk magunkkal és a hangunkkal.

Kiss Virág szinkronszínésznővel elindították a Te milyen szinkronhang lennél? elnevezésű, Magyarországon egyedülálló, élményprogramot.

Hálás vagyok, hogy részese lehettem!

viraggal_kicsi.jpg

A rendezvény egy elméleti bevezetővel indult. Betekintést kaptunk a kulisszák mögé. Megtudtuk, milyen sok munkával jár, amíg egy (rajz)film az eredeti szöveg fordításától kezdve a szinkronon át magyar nyelven levetítésre kerül. 

Virág elmesélte, hogy szinkronrendezőként először is megkeresi a megfelelő fordítót. Ez még nem jelenti azt, hogy ott a kész magyar szöveg a színészek előtt. Azt úgy kell megfogalmazni, hogy hangulatilag és ritmikailag is illeszkedjen az eredetihez. Bizonyos esetekben, amikor a film nehézsége megkívánja, szükség van dramaturgra, aki finomítja a fordítást. 

Ezt követően Virág tagolja a szöveget, hogy áttekinthetőbb és könnyebb legyen a szinkronizálás folyamata. Közben megkeresi a megfelelő szinkronszínészeket és indulhat a munka. Végig jelen kell lennie, hogy felügyelje és összehangolja a gyártásvezető, a színészek és a hangmérnök munkáját.

Azt is megtudtuk, hogy bizonyos karakterek még a legjobb szinkronszínészeken is kifoghatnak. Például részeg embert nem egyszerű eljátszani. Igen, a szinkronizálásnál is játszani kell, nem pusztán szép magyar beszéddel felolvasni a leírt mondatokat. Emellett a hanghordozásra és ritmusra is oda kell figyelni. A szájmozgást követve jól el kell találni a kezdéseket és befejezéseket. Igazi kreatív kihívás a szinkron! Játék az idővel, a hanggal és a karakterekkel.

A rövid elméleti bevezető után mikrofon elé álltunk, és megtudtuk, hogyan szól a hangunk mesefigura, majd filmszereplőként. Rengeteget nevettünk. A szinkron mellett a nap vezérmotívuma a humor volt. Nyitott, kedves, a szinkron iránt érdeklődést és szeretetet mutató társaság jött össze.

Tényleg egyfajta TERÁPIA a szinkron, igaza volt Virágnak!

Sírhatsz, nevethetsz, üvöltözhetsz… Biztosan jobban leszel a végén!

 

Még több élmény(ötlet)! 

Leültem beszélgetni az It’s YOUR World élményprogram-szervező cég megálmodójával és tulajdonosával, Molnár Judittal, hogy körüljárjuk az ÉLMÉNY fogalmát és a programokat.

Judit marketing és értékesítési vezető, üzletfejlesztési menedzser, befektető.

Széleskörű tapasztalatát a MOL-nál és a TESCO-nál szerezte marketing és trade marketing vezetői pozíciókban. Tíz év után úgy döntött, saját vállalkozásba fog.

A sikerek után – ahogy általában lenni szokott – jöttek a mélypontok és a csalódások, de Judit nem adta fel. Állítja, a vállalkozói léthez kell a bátorság és a kitartás. Ezek az értékek, valamint az ÉLMÉNYEK viszik előre.

Judit sugárzott a beszélgetésünk alatt. Érezhető, hogy megtalálta, amit nagyon szeret. Szívügye az exkluzív rendezvényszervezés. Szeret és tud adni valami olyat, ami egyedülálló és felejthetetlen.

Hiszi és vallja, sokéves marketing tapasztalattal a háta mögött, hogy a legjobb reklám még mindig a „word of mouth”. Vagyis, ha a jó híredet továbbadják személyesen, szájról szájra.

 Az It’s YOUR World által szerzett élményekről egyre többen beszélünk.

Alig múlt egyéves a cég, de már kialakult egy erős törzsbázisa, akik vissza-visszatérnek, hogy töltődjenek. Az élményprogramok pozitív hatása látszik rajtuk, így a környezetükből mindig csatlakoznak hozzájuk. moln_ir_judit_kicsi.jpg

 

Hogyan jött az ötlet, hogy egy élményprogram-szervezéssel foglalkozó céget is létrehozz?

Első cégem in-store médiával, médiafelületek értékesítésével foglalkozik. Elég sok időt töltöttem ezen a területen, ezért elkezdett foglalkoztatni a kérdés, milyen más irányba kacsinthatnék még. Olyan dologgal szerettem volna foglalkozni, ami nagyon közel áll hozzám, amit nem is munkaként élek meg.

Így jött a felismerés, hogy a családban és a baráti körben mindig én szervezem a nyaralásokat, az exkluzív utakat. Imádom megismerni a világot saját szervezésben. Törekszem a különlegességre és az egyediségre.

Akik velem tartottak, mindig elismerően nyilatkoztak. Arra gondoltam, ez egy adottság lehet, és ha a közvetlen környezetemben meg tudom csinálni, miért ne tehetném szélesebb körben is.

Ez lett az én „love job”-om. Minden egyes nap öröm, mikor ezzel foglalkozom. 

 

Mit jelent számodra az ÉLMÉNY, miért tartod fontosnak?

Az élmény az élet legfontosabb motorja. Igyekszem úgy élni, hogy tárgyi ajándékok helyett inkább maradandó élményeket szerezzek. Ezekből építkezem és merítek erőt rosszabb napjaimon.

Ezt az életérzést próbálom átadni azoknak is, akik ellátogatnak a rendezvényekre. A rengeteg pozitív visszajelzés, amit nap mint nap kapok, bizonyítja, hogy ez tényleg működik.

 

Honnan meríted a programötleteket?

Javarészt saját ötleteimből merítek. Igyekszem mindig valami különlegeset kitalálni, amivel még biztosan nem találkozhattak.

Népszerű szinkronprogramunk ötlete pedig úgy jött, hogy Kiss Virág szinkronszínésznő ellátogatott egyik rendezvényünkre, egy parfümkészítő workshopra, ami ugyancsak közkedvelt.

Nagyon szeretem személyesen is megismerni a résztvevőket, megtudni, mivel foglalkoznak, mi a hobbijuk. Amikor Virág elmondta, hogy szinkronrendező és saját stúdiója van, szinte azonnal megszületett bennünk az ötlet, hogy ebből érdemes lenne élményprogramot szervezni.

Magyarországon még nincs lehetőség máshol arra, hogy szinkronhangként kipróbálhassák magukat. Mint kiderült, óriási az érdeklődés. Engem is meglepett a jelentkezők száma. Ettől függetlenül továbbra is tízfős csoportokban tartjuk az eseményt. Programjaink exkluzivitását a kis létszám is adja. 

szinhaz.jpg

 

Milyen élményprogramokat kínáltok még?

Nagyon szeretik az úgynevezett csajos programokat a résztvevők. Ilyenkor birtokba veszünk egy stúdiót. Hívok profi fotóst, divattervezőt, sminkest, ékszerkészítőt és stylistot. Az egész nap arról szól, hogy kis társaságban, jó hangulatban megszépülünk. Ruhákat lehet próbálni, ékszert készíteni, finomakat enni-inni és beszélgetni.

Csokoládé kedvelőknek indítjuk a gluténmentes trüffel készítő tanfolyamunkat, ahol bemutatásra kerülnek a csokoládé készítés fortélyai, a temperálástól a töltelékek elkészítésén keresztül a formában elkészült bon-bonokig. A résztvevők pedig maguk készíthetnek különböző borítású és ízesítésű trüffeleket, illetve csokoládé rajzokat.

Ezen kívül szervezünk még gasztronómiai és színházélményeket is. Honlapunkon mindegyikről részletes leírás található. 

 

Nyáron külföldön is jártatok. Hogy sikerült az utazás?

Imádok utazni, új helyeket felfedezni és megismerni. Ez adta az ötletet, hogy szervezzünk külföldi utakat is, melyek meghatározott tematikára épülnek. Nem pusztán városlátogatásra gondolok, hanem olyasmire, amit egyébként nehéz lenne megszervezni.

Augusztusban lett egyéves a cég. Az első külföldi utunkra is ekkor került sor. Egy különleges, párizsi parfümtúra volt.

Olyan parfümériákat és szalonokat látogattunk meg, ahová nem lehet az utcáról bemenni. Részt vettünk egy igazán extra parfüm workshop-on, valamint első külföldi csoportként ellátogattunk a Pompidou Központba, ahol az illatok és a modern képzőművészet kapcsolatáról meséltek nekünk. Egy művészettörténész és egy parfümőr állította össze a programot, ami még a franciák körében is újdonságnak számít.

Nagyon jól sikerült az első külföldi utunk. Jövőre is biztosan lesz párizsi parfümtúra.

Nem egyszerű külföldön megtalálni azokat a partnereket, akik biztosítani tudják azt az exkluzivitást, amire törekszem. Tudatosan építkezem és keresem a lehetőségeket. Egyelőre Európában, de távolabbi terveim is vannak.parizsi_parfum_csoport_kep_kicsi.jpg 

Ki a célközönség?

Kidolgozott programjainkat olyan nőknek és férfiaknak ajánlom, akik szeretik igényes társaságban jól érezni magukat.

Korhatárt nem szoktam megszabni, mert látom, hogy vannak olyan élményprogramok, ahol a tizenhat évesek és a hetvenévesek is nagyon jól érzik magukat. A csajos napokon jellemzően harmincöt és ötven közötti hölgyek vesznek részt.

Vannak esti, illetve egy és kétnapos programok elérhető áron. A külföldi utak általában háromtól ötnaposak. Ezek nyilván magasabb költségvetésűek, viszont aki a nagyon különlegeset keresi és egy-egy adott téma iránt érdeklődik, egészen biztos, hogy megtalálja a számításait.

Célom, hogy olyan színes legyen a palettánk, hogy minden korosztály találjon magának vonzó programot.

Mindig hangsúlyozom, nálunk a fókusz az élményen van, de ettől függetlenül szövődtek már itt szerelmek, kötődtek barátságok és létrejöttek üzleti együttműködések. Ezeket természetesen diszkréten kezelem. Ezért is szeretnek hozzám járni. Az exkluzivitás mellett az emberi kapcsolatokat, a bizalmat és a diszkréciót tartom a legfontosabb értéknek.

Hálás vagyok, amiért van egy egyre bővülő törzsbázis, akik többször is visszatérnek.

 

Közeledik a karácsony. Lehet It’s YOUR World élményt ajándékozni?

Igen, lehet!

Magánembereknek és cégeknek is készítettünk élménykuponokat, hogy tárgyi ajándékok helyett inkább élményt ajándékozzanak szeretteiknek vagy a munkatársaiknak.

Elérhetőek kidolgozott, fix csomagjaink: szinkron, csoki, parfüm, színház és gasztronómiai élmények. De egyedi igények alapján is nyitottak vagyunk élményprogramok kidolgozására. Céges megrendeléseket is vállalunk, ha az alkalmazottakat vagy együttműködő partnereket szeretnék meglepni.

Ezek olyan kuponok, amelyek a 2018-as év folyamán felhasználhatóak. A fix élményeket a meghirdetett, nyilvános programokra tudják beváltani. Az egyedi megrendeléseket pedig előre egyeztetett időpont alapján szervezzük.

Egyébként folyamatosan vannak céges megkereséseink ilyen témában. Általában büdzsét, irányt és megajándékozandó személyt szoktak meghatározni. Mi pedig összeállítunk négy-öt javaslatot, amiből mindig sikerül választani.

parfum.jpg

 

Mik a tervek 2018-ra?

Nagyon sok célom és tervem van. Szeretném szélesíteni a célcsoportot és komoly szintre fejleszteni ezt a vállalkozást is.

Bővül a külföldi kínálatunk. A parfümtúrán kívül egy igazán különleges toscanai gasztrotúrával készülünk. Egy ott élő, magyar házaspár lesz a partnerem. Programszervezéssel foglalkoznak. Ki is próbáltam a nyáron. A mi élményprogramunk eltér majd a megszokottól, ezt is az It’s YOUR World exkluzivitása jellemzi majd.

Sok izgalmas eseményünk lesz még jövőre. Annyit elárulhatok, hogy a gyermekekre is fókuszálunk majd. Természetesen a gyermekprogramoknál is az ÉLMÉNYEN lesz a hangsúly.

 

Fotók: It's YOUR World

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró, content marketing blogger

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr7813393689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása