Csempésszünk ünnepi pillanatokat ebbe a szürke hétvégébe! Süssünk egy különleges palacsintát. Ha szereted a Gundel palacsintát, próbáld ki annak fehérjedús verzióját is. Finom és alakbarát.
Íme a fehérjedús Gundel palacsinta recept!
HOZZÁVALÓK
Palacsinta tésztához:
2 tojásfehérje
30 g natúr fehérjepor
50 ml víz
édesítőszer
1 csipet só
reszelt citromhéj
1 kk vanília aroma
Töltelékhez:
darált dió
nyírfacukor vagy más édesítőszer
pici víz
Öntethez:
100 ml víz
30 g csokis fehérjepor
pici rumaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat habverővel csomómentesre verjük, majd serpenyőben megsütjük a palacsintát.
A töltelékhez összekeverjük a diót és az édesítőszert annyi vízzel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
Megkenjük vele a palacsintát.
Összehajtjuk. (Először félbe, utána megint félbe.)
Az öntethez sűrű turmixot készítünk a vízből és a csokis fehérjeporból, némi rumaroma hozzáadásával.
Leöntjük vele a palacsintát.
Tipp: Aki szereti a mazsolát, tehet 1-2 szemet a töltelékbe, illetve én egy kiskanálnyi sűrű, házi (cukormentes!) baracklekvárral szoktam a tölteléket megpöttyözni, istenien kiemeli a dió és a csoki ízét!
A hét motivációs idézete:
"Az önismerethez nem elmélkedéssel juthatunk el, hanem cselekvéssel. Igyekezz tenni a dolgokat, és csakhamar látni fogod, milyen anyagból is gyúrtak."
Johann Wolfgang von Goethe
Fotó: Todd Cravens - Unsplash
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
AJÁNLJUK MÉG:
Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon, Instagramon és Pinteresten!