Szénhidrátcsökkentett piskótatekercs

2018. március 03.

Kicsik és nagyok egyaránt imádják, csak a nagyok (főleg a nagylányok) tartanak a sok szénhidráttól. Erre is van megoldás! A szénhidrátcsökkentett lisztek segítenek azoknak, akik figyelnek az alakjukra. És a kicsik is szeretni fogják, mert nagyon finom!tekercs_index.jpg

 

PISKÓTA HOZZÁVALÓK:


5 db tojás
5 ek víz
5 ek NoCarb rost sütőmix
3-4 tk Dia-Wellness édesìtő
1 csipet só

 

ELKÉSZÍTÉS:


Tészta:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk az édesítőt, majd azt is lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a vizet is, azzal is átmixeljük. A tojásfehérje habhoz szitáljuk a rostmixet, hozzáadjuk a kikevert sárgáját, majd laza mozdulatokkal elvegyìtjük az egészet. 
Tetszőleges formában, 180°C-os sütőben megsütjük. 

Én klasszikus kerek tortaformában, téglalap tortaformában, illetve nagyméretű muffin formában is szoktam készíteni! Isteni, puha, lágy és csöppet sem száraz piskóta lesz ebből a keverékből! 

piskota_kicsi_1.jpg

 

Lehet gazdagítani úgy, hogy ízlés szerint kb. 1-2 kanál rostmixet helyettesítesz kókuszreszelékkel vagy darált mákkal, dióval, mandulával.

Gyümölcsöket, aszalványokat, magvakat is elbír.

Krémként a NoCarb vagy Dia-Wellness pudingot szoktam használni. De lehet még tölteni növényi tejszínnel, cukormentes jammel vagy lekvárral is.

A tetejére tehetsz még olvasztott paleo csokit vagy poreritrit-citromlé-konjac liszt mázat. Szórható poreritrittel, natúr kakaóporral, karobporral, darált magvakkal... A lehetőségek tárháza végtelen! :-)

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

 

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ,

kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr5713712522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása