Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak. Az ünnepi hangulatot fokozhatjuk mézeskaláccsal és annak isteni illatával. Sokan, akik odafigyelnek a kalóriára és az összetevőkre, nem is készítik ezt sütit. Üzenem nekik, van megoldás. Az alakom és az egészségem nekem is fontos, de a finomságokról azért még nem kell lemondani. Csak meg kell reformálni a receptet.
Így született az én reform mézeskalácsom, amibe egy kis cukkini is került.
Hozzávalók:
- 250 g Szafi fitt nyújtható lisztkeverék
- 140 g főtt, leturmixolt cukkinimot
- 3 tk. kókuszvaj
- annyi víz, amennyivel gyúrható lesz (kb. egy deci)
- 1 nagy púpos tk. házi mézeskalácsfűszer (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromhéj, kardamom, szerecsendió, pici bors)
- no carb rostmix a nyújtáshoz
- ha fontos számodra a magas fehérjebevitel, tegyél bele 60 g karamellás tejsavó izolátumot
- folyékony édesítő ízlés és igény szerint
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, felkarikázzuk, egy ujjnyi vízben a mikróban 6-8 perc alatt puhára főzzük. A kókuszvajjal leturmixoljuk.
A szárazanyagokat összevegyítjük egy nagy tálban. Mehet hozzá a cukkinipép, elkeverjük, és apránként hozzáadjuk a vizet. Ha már tömör, egynemű és gyúrható, áttesszük a no carb liszttel megszórt nyújtófelületre, és innen már az ismert módon legyártjuk a sütiket.
Én kb. fél centisre nyújtottam a tésztát, két nagy gáztepsire való mennyiség jön ki ebből az adagból.
180'C-on 20 perc alatt, légkeverésen megsütjük.
A végeredmény inkább ropogós keksz állagú, mint puha mézeskalács. Szóval, kekszrajongóknak ajánlom!
Fotó: Mira on Unsplash
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon, Instagramon és Pinteresten!