Indulj el álmaid megvalósítása felé!

(Lewis Howes: The School of Greatness - A nagyszerűség iskolája, 2015)

2016. január 22.

Nincs túl nagy vagy túl eszement álom.”

103015_school-of-greatness.jpg

Lewis Howes könyve tavaly év végén jelent meg Amerikában. Még nem fordították le, csak angol nyelven tudjátok megvásárolni. Ne ijedjetek meg, olvasmányos, gördülékeny és hatásos!

A 31 éves vállalkozó profi sportolónak indult, majd egy baleset miatt ketté tört ez a karrier, elveszett egy álom. Erős volt, talpra állt és az online üzleti élet elismert szakértője lett. Ezek után a siker titkának nyomába eredt, az lett a célja, hogy minél több embernek segítsen azáltal, hogy a saját tapasztalatát, valamint más befutott üzletemberek, művészek életét bemutatja. Azonos című podcast-ját hétről hétre hallgathatjátok, tele van izgalmas gondolatokkal az egészséges életmód, pozitív gondolkodás és motiváció területeiről. Interjúiban, motivációs előadásaiban a nagyszerűségről, a sikeres életről, és az álmok eléréséről hallhattok tanácsokat. Könyve pedig az elmúlt, majd tíz éves tapasztalat összefoglalása.

Mindenki lehet nagyszerű, sikeres, és élhet olyan életet, amiről mindig is álmodott. Lehetsz nagyszerű anyaként, orvosként, tanárként, de azzal is, ha nagylelkű ember vagy. A lényeg, hogy szívvel-lélekkel élj, és boldogsággal töltsön el, amivel foglalkozol. Lewis számára nem csak az a fontos, hogy megmutassa hogyan kell sikeresnek lenni, haladni előre az úton a célok megvalósítása felé, hanem az is, hogy segítsen a mélypontokon átlendülni. Amikor kétségbe vagyunk esve, mert nincs munkánk, párunk, vagy jön egy betegség, akkor kell a leginkább elővenni a pozitív gondolkodást és a hálát, valamint szeretni önmagunkat és másokat.

El kell jutni arra a szintre, ahol ezeket az akadályokat kihívásként tudjuk kezelni, és közben meg tudjuk valósítani az álmainkat. Lewis szerint ez egy fokozatos fejlődés eredménye, melynek során nyolc fontos tényezőre kell figyelni.

1. Fontos, hogy legyen egy álmod/ víziód, amire mindennél jobban vágysz

Legyél nagyon pontos ennek a meghatározásában. Képzeld el többször is, minden részletére térj ki, lásd magad előtt. Írd vagy rajzold le, és tűzd ki egy jól látható helyre, hogy mindig szem előtt legyen, mit szeretnél!

2. Az akadályokat fordítsd előnyöddé

Sokszor bosszankodunk, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzeltük. Ha sok rossz dolog történik, hajlamosak vagyunk feladni a céljainkat. Pedig a mélyponton kell csak igazán erősnek lenni. Szinte az összes nagyon sikeres, gazdaggá lett üzletember, művész arról számol be, hogy többször is elbukott az úton, de nem adták fel. Ők már kihívásként tekintenek az akadályokra.

3. Gyakorold a győztesek gondolkodását

Fontos, hogy megtanuljuk a pozitív gondolkodást, enélkül nincs győzelem. Többféle lehetőség van erre: meditáció, vizualizáció, emocionális IQ fejlesztése, motivációs könyvek/előadások napi használata. Mindenki választhat kedve szerint. Lényeg, hogy mindennap tornáztassuk az elménket.

4. Dolgozz keményen

Kemény munka nélkül nincs eredmény. Ne teljen el úgy nap, hogy nem tettél meg egy újabb lépést a céljaid eléréséért.

5. Edzeni kell a testet is

Az elme mellett a testünkre is figyelni kell. Be kell iktatni legalább heti három edzést, és közben egészségesen táplálkozni. Enélkül nem lesz meg a tartásunk, energiánk a komoly célok eléréséhez.

6. Gyakorold a pozitív szokásokat

Ha megteheted, adományozz, keress egy szervezetet, ahol önkéntesként besegíthetsz. Apróbb dolgokkal is jót tehetsz, egy mosoly is ajándék a munkás, néha rideg hétköznapokban.

7. Hozz létre egy nyerő csapatot

A sikert egyedül elérni és fenntartani nem lehet, ehhez barátok, megbízható szakemberek kellenek. Fontos, hogy legyen egy mentorod, akit a legjobbnak vélsz a területen, amivel foglalkozol. Ápold az emberi kapcsolatokat magad körül.

8. Tegyél jó másokkal

A saját sikered megsokszorozódik, ha meg tudod osztani másokkal. Adj vissza abból a pozitív életérzésből, tudásból, vagyonból, amit megszereztél.

Ezt a nyolc alapelvet fejti ki könyvében Lewis Howes. Ír a saját tapasztalatairól, mentorainak tanácsáról, és a sikeres emberek életútjáról, szokásairól. Feladatokon keresztül vezet rá a megoldásra, és visz közelebb önmagadhoz.

Ha az ember erre az útra lép, az egy életmódváltást jelent. Ez nem egy átmeneti diéta, ez életre szóló egészségtudatos gondolkodás, táplálkozás, testedzés. Komoly kihívás, tudom. Éppen ezért kellenek a segítők.

Remélem, Lewis fiatalos, lendületes személyisége, gondolkodása benneteket is magával ragad. A nagyszerűség felé vezető úton kiváló társad lehet, de legfőbb szándéka, hogy rávezessen arra, hogy magadban megtaláld a nagyszerűt. A sikert mindenki maga körül keresi, valami külső tényezőtől várjuk a csodát, holott ez bennünk van.

Jó felfedezést!

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

 

 Ha tetszett a cikk, OLVASD el ezeket is:

Kedves Olvasó, mi a TE célod?

12 lépés a célok eléréséhez

Mi kell a sikerhez?

Lewis Howes beszélget Larry King-gel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr898302860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása