„Ez egy szerelem számomra.”

Interjú a meseszép Kathia Dobo ruhák tervezőjével

2017. augusztus 26.

Irigylésre méltó, mikor valaki megtalálja azt a hivatást, ami őt valóban boldoggá teszi. Arról nem is beszélve, ha általa másoknak is örömet szerez.

A Kathia Dobo ruhákat tervező Dobó Kata mindkettőt elmondhatja magáról.

kathia-dobo-focim.jpg  (Fotó: PureandPastel Photography)

 

Nőiesség, finomság és csipke

Kata már kislány korában tudta, hogy az igazán nőies ruhák tetszenek neki. Nem csak viselni, de tervezni is elkezdte őket. Kezdetben autodidakta módon, később pedig célirányosan tanult és szakmailag képezte magát. Ma divat- és stílustervezőként segíti a hozzá forduló nőket.

„Hét éve foglalkozom divattervezéssel. Mindig is az alkalmi ruhák érdekeltek. Valószínűleg azért alakult ez így, mert én magam is nagyon nőiesen öltözködöm.

Véleményem szerint az alkalmi ruhák csúcsa a menyasszonyi ruha. Ebben tudok igazán kiteljesedni. Megtaláltam, amivel igazán szeretek foglalkozni. Ez egy szerelem számomra.”

Kata fiatal kora ellenére kiforrott stílussal rendelkezik. A Kathia Dobo ruhák elegánsak és könnyedek.

„Nagyon szeretem a minőségi anyagokat és csipkéket. A márka egyik védjegye is a csipke lett. A stílusomra jellemző még a hátkivágás és a sok kézimunka.

Csakis könnyű viseletű anyagokkal dolgozom, ilyen a selyem, a muszlin, a lágy tüllök.

Nem kedvelem és nem is használom azokat az anyagokat, melyeket nehéz viselni vagy kényelmetlenek. Így például abroncsokkal sem dolgozom. Kivétel a fűző, amely kissé kényelmetlen lehet, de kiváló alakformáló.”

A hercegnős, nagy szoknyás alkalmi ruhák is komfortosak. Tartásukat tüllös alsószoknya vagy maga az anyag adja. Az uszály pedig még nőiesebbé varázsolja őket.

rozsa_kek_kicsi.jpg(Fotó: PureandPastel Photography)

A Kathia Dobo ruhák különlegessége az egyediség, személyre szabottság is.

„Az a tapasztalatom, hogy egy ruha, ami egy bizonyos menyasszonynak van tervezve, az rajta áll igazán a legjobban. Nem csak az alkati dolgok miatt, hanem mert a személyisége is tükröződik benne.”

Beszélgettünk a menyasszonyi ruha trendekről is. Idén nagyon népszerű a karamell színű szoknya, mégpedig ekrü színpárosítással.

kathia-dobo-beszelgetes_kicsi.jpg(Fotó: PureandPastel Photography)

Magyarországon a hagyományos színű esküvői ruhák hódítanak. Fehér, tört fehér, ekrü, karamell és barack. Nagyon ritka a színesebb változat, Kata pályafutása alatt egyetlen világoskék ruhát készített.

Kíváncsi voltam, hogy az álomszép menyasszonyi ruhák tervezője, aki nagyon sok esküvőn járt már, milyennek képzeli el a sajátját.

„Egyelőre úgy gondolom, azoknak a táborát erősítem majd, akik a meghittebb, kis esküvőt választják. Persze a ruhám, a kis létszám ellenére is, nagyon különleges és extra lesz.

Idővel még változhat az elképzelésem, hisz sokan kíváncsiak arra, milyen menyasszony leszek. Azok a szakemberek, akik az esküvői szférában dolgoznak, jelen vannak az emberek életében, és érdekli őket, mi történik velük.”

 

Szenvedély, kitartás és siker

Kata most sokat dolgozik az egyedi megrendeléseken, de biztosan lesz új Kathia Dobo kollekció a következő esküvői szezonra.

„Ez nekem és a megrendelőimnek is nagy segítség. Így több irányt tudok mutatni nekik, nem csak papíron tervezve látják a ruhákat, hanem már készen.”

kathia-dobo-mesel_kicsi.jpg(Fotó: PureandPastel Photography) 

Kata arra törekszik, hogy a nagy napon minden harmóniában legyen a menyasszonyain. A kiegészítőktől kezdve a masnikon át a cipőig minden önazonos legyen.

Hosszú hónapok munkája érik be a nagy napra. Közben kívül-belül megismeri a menyasszonyokat. Objektíven és finoman javasol, mert megesik, hogy olyan ruha igénnyel érkeznek, amely nem illik az egyéniségükhöz.

„Stílustervezőként irányt tudok mutatni számukra. Aki eljön hozzám, kíváncsi a véleményemre, akkor is, ha határozott elképzelése van.

Nem szoktam ráerőltetni senkire a javaslataimat. Figyelembe veszem a személyiséget és a külső adottságokat. Értékelik, hogy objektív válaszokat adok. Az ismerősöktől inkább szubjektív véleményeket kapnak.”

Személyiségének és szakértelmének hála legtöbbször bensőséges és baráti viszony alakul ki közöttük. Legtöbbjük esküvőjén ott van. Jelenléte megnyugtató, az utolsó pillanatban még igazít az általa megalkotott ruhakölteményen, hisz ő tudja, hogy áll a legjobban.

Kata vallja, hogy – a rengeteg munka mellett – a kitartás és az elkötelezettség a sikerének titka.

„Valószínű, hogy nem tudnék ennyit dolgozni egy olyan dologért, amit nem szívvel-lélekkel teszek.”

Érdekelt, hogyan töltődik és honnan jönnek a kreatív ötletei.

„Nagyon szeretek táncolni. Főleg latin táncokat. Ebben is benne van a nőiesség és csillogás. Kifejezetten szeretem a salsat és az ezzel kapcsolatos eseményeket. Főleg azokat, amelyek nyitott helyszíneken, teraszokon rendeznek. Ezek nagyon inspirálnak.”

rozsa_tetko_kicsi.jpg(Fotó: PureandPastel Photography)

Kata fő bázisa egyelőre Szeged, de egyre nagyobb az igény a munkájára a fővárosban is. Így tervben van, hogy több időt tölt majd Budapesten. A nemzetközi karrierig pedig meg sem áll.

A szenvedély és a szorgalom már nagyon messzire repítette Katát és a Kathia Dobo márkát. Semmi kétségem afelől, hogy ez külföldön is sikerülhet.

 

 

Nézzétek meg a teljes beszélgetést! Érdemes! 

 

 

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

Ha tetszett az interjú, ajánlom még a CABALA Fashion tervezőjével készült beszélgetést is! 

Kukkantsatok be az Ille-Olla (ruhamárka) életérzésbe is!

Élménybeszámoló a lélegzetelállító  Maison Marquise ruhákról

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr2112779858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása