Elkészíteni és megemészteni is könnyű ezt a paprikába ágyazott marharagut. Nagy kedvencem, kóstold meg te is!
Hozzávalók:
- 5 db nagy kaliforniai paprika
- 1/2 ek kókuszolaj
- 500 g marhahús darálva
- 1 tk őrölt feketebors
- 2-3 tk őrölt füstölt pirospaprika
- 1 tk fokhagymagranulátum
- 1 ek szójaszósz(cukrozatlant keress)
- 1 ek balzsamecet
- 1 csipet eritrit
- 2 ek útifű maghéj
- 3 ek szezámpehely és petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
A paprikáknak levágjuk a szár rész felől a tetejét, kimagozzuk őket. A maradék paprika húst hozzáfőztem egy adag jázminrizshez, hogy ne menjen kárba, de akár vissza is lehet tenni a paprikákra sütés előtt.
Felhevített serpenyőben felolvasztjuk a kókuszolajat. Kicsit pirítjuk a húst, majd befűszerezzük. Ha elfőtt a folyadékmennyiség nagy része, hozzáadjuk az útifüvet, kicsit összeforgatjuk, majd kb. 100 grammos mennyiségekben megtöltjük a paprikákat. Megszórjuk szezámpehellyel őket.
Alufóliába csomagoltam őket, sütőlemezre helyezve 200*C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30 percig sütöttem, majd lehajtogattam róluk a fóliákat,. Ezt követően még 10 percig pirítottam.
Számomra ez mindig ünnepi étel. Bízom benne, hogy neked is tetszeni fog!
Meghitt adventi hétvégét!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
(Fotó: Pinterest)