A "belső kritikusod" segít kihozni belőled a legtöbbet, ha jól használod!

Sajtótájékoztatón jártunk

2016. szeptember 28.

A nők nap mint nap kihívásokkal kénytelenek szembenézni, miközben igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani az élet különböző területein: a kapcsolataikban, a munkahelyen, anyaként és nőként. Vágyaik és ambícióik ellenére azonban sokan azt érzik, hogy akadályok állnak az útjukban.beszelgetok.jpg

Egy új globális kutatás rávilágított arra, hogy a nők valószínűleg rossz helyen keresték a megoldást, amely mindvégig karnyújtásnyira volt tőlük. Ugyanis kiderült, hogy a nőket leginkább a saját magukkal, vagy pontosabban szólva a „belső kritikusukkal” való állandó harc gátolja a kiteljesedésben.

A Danone Activia megbízásából nemzetközileg a Google és a GlobalWebIndex, illetve hazánkban a TNS Hoffmann által elvégzett világméretű felmérés* szerint a nőket „belső kritikusuk” akadályozhatja sikereik elérésében. Kiderült, a magyar nők 97%-át visszatartja ez a negatív belső hang.

A magyar nők 79%-a egyetértett azzal az állítással, hogy „a saját belső kritikusom a legtöbb egyéb tényezőnél jobban képes hátráltatni a munkámban”. Továbbá a hazánkban megkérdezettek nők 89%-a egyetértett azzal az állítással is, hogy „a saját belső kritikusom a legtöbb más tényezőnél erőteljesebben képes hátráltatni a magánéletemben”.

A „belső kritikus”, azaz a belső hangunk, vagy szemléletmódunk, ami önbizalomhiányt okozhat, elbátortalaníthat, és elveheti kedvünket a terveink megvalósításától.

97szazalek.jpg

Mi lenne, ha megfordítanánk a helyzetet?  A legnagyobb "ellenségünk" lenne a legnagyobb segítőnk?

Fontos tudni, hogy ez a belső kritikus eddig kiaknázatlan lehetőségeket is nyújthat ahhoz, hogy sikeresek lehessünk az életünk fontos területein. A belső kritikusunk a személyiségünk kulcsfontosságú része, mely bátoríthat és segítségünkre lehet terveink sikeres megvalósításában.

Az elismert szerző, szociálpszichológus és a tudatosság szakértője, PhD Ellen Langer a Harvard Egyetem professzora a következőket mondta:

„A „belső hangunk” hozzásegíthet a sikerhez és a jóléthez, vagy vissza is tarthat bennünket attól függően, hogy az önkritika miatt csak sodródunk, vagy tudatosan viszonyulunk hozzá.

„Tudatosabb hozzáállással élhetünk olyan lehetőségekkel - és rengeteg kellemes meglepetés ér majd minket -, amelyek mellett különben észrevétlenül elmegyünk. Sőt, mindeközben új távlatok nyílhatnak meg.”

Ha a „belső kritikusunkat” segítőként, konstruktív szemlélettel fogadjuk a munkában, magánéletben és a mindennapjainkban, elsimíthatja belső konfliktusainkat. Így egyensúlyba kerülhetünk önmagunkkal, harmóniában lesz a test és a szellem, ennek köszönhetően pedig pozitívabban, InSync-állpotban élhetünk.

Az, hogy a magyar nők 61%-a egyetértett azzal, hogy „általában jelentős nyomást helyezek saját magamra annak érdekében, hogy mindig maximálisan teljesítsek”, mutatja, hogy eddig kiaknázatlan izgalmas lehetőség rejlik a „belső kritikus” átértelmezésében, amelyet ha konstruktívan használunk, kihozhatjuk magunkból a legtöbbet.

A globális felmérésben résztvevő nők szerint, amikor együttműködnek belső kritikusukkal, elérik az InSync-állapotot, és pozitívabban vélekednek saját magukról. Ez az érzés pedig átsugárzik az életük legfontosabb területeire is, melyek a magyar nők visszajelzései szerint következők:

Munka

  •  „Nagyobb valószínűséggel hisznek saját intelligenciájukban, megnyitva ezáltal az utat a munkahelyi potenciáljuk maximális megvalósítása felé” – 94%
  • „Hisznek saját magukban és a képességeikben, és ennek köszönhetően magabiztosan végzik munkájukat” – 94%

Párkapcsolat

  •  „Jobban bíznak saját magukban, és úgy érzik, hogy ez pozitív hatással van a partnerükkel való kapcsolatukra” – 89%
  • „Nagyobb valószínűséggel lesz önbizalma ahhoz, hogy megszólítsa azt, akivel beszélni akar” – 84%
  • „Nagyobb valószínűséggel mondanak igent egy randira, mivel úgy érzik, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból” – 84%

Mindennapi jóllét

  •  „Nagyobb valószínűséggel bíznak a képességeikben, és nagyobb lelkesedéssel választanak új hobbit” – 88%
  •  „Jobb véleménnyel vannak saját magukról, ezért kitartanak az elképzeléseik mellett” – 90%
  •  „Nagy valószínűséggel többet edz, ad magára, mert becsüli önmagát, és mindent megtesz a jóllétéért” – 76%

A kutatás eredményeiről és a magyar nők önbizalom hiányának okáról beszélgettek Várkonyi Andrea, dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Pataki Ági filmproducer, az első magyar szupermodell és Marozsák Szabolcs hivatásos női önbizalomedző.

kerekasztal.jpg

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus a hazai kutatási eredmények értékelése kapcsán elmondta:

Tapasztalata szerint kevesen tekintik barátjuknak a belső hangjukat. Jóval gyakoribb, hogy a korai szocializáció során megélt kritikák, a kortársak negatív visszajelzései hosszú időre visszavetik az önmagunkba vetett hitet. Ilyen esetekben kitartó munka, és főként az önmagunkkal kapcsolatos gondolkodásmód megváltoztatása szükséges ahhoz, hogy reálisabban lássuk önmagunkat, a bennünk rejlő lehetőségeket. Harmónia esetén a „vágyott” állapotunk nem áll elérhetetlenül messze az aktuálistól, és ez az, ami miatt motiválttá tesz.

A Danone Activia, a világ legnagyobb, friss tejtermékeket forgalmazó márkája** azért hívta életre az „InSync” kezdeményezést, hogy arra inspirálja a nőket, hogy a legtöbbet hozzák ki önmagukból életük legfontosabb területein.

„Bár a „belső kritikus” hangját csak mi maguk halljuk, de elég erős hatással van ahhoz, hogy befolyásolja az életünk fontos területeit. Ez néha építő jellegű, de gátolhat is, amennyiben a hatására kételkedni kezdünk a döntéseinkben, túl nagy nyomást helyezünk magunkra, vagy irreális elvárásaink támadnak magunkkal szemben”, mondja Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere.

Az „InSync” kampányunk célja, hogy inspirálja és ünnepelje azon nőket, kiknek sikerült konstruktív kapcsolatot kialakítani "belső kritikusukkal" és ezáltal testi-lelki harmóniába kerültek, önazonossá váltak.

Ha együttműködünk a "belső kritikussal" ahelyett, hogy engednénk, hogy visszatartson, óriási változást hozhat az életünkbe azáltal, hogy kiegyensúlyozottabbá és harmonikusabbá teszi a mindennapokat. A „belső kritikus” szerepe valóban kritikus, abban, hogy sikerüljön kihozni magunkból a legjobbat a munkahelyen, a magánéletben és a mindennapokban is. Így habár első pillantásra nem egyértelmű, valójában ő a legerősebb szövetségesünk!

 

*A kérdőíves kutatás 2016 július-augusztus hónapjaiban zajlott az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Brazíliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban, Kanadában, Lengyelországban, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Romániában, Spanyolországban és Magyarországon. A felmérést nemzetközileg a Google és a GlobalWebIndex, hazánkban pedig a TNS Hoffmann kutatócég végezte.

** Danone Activia piacrészesedés számítás a friss tejtermékek piacán, Nielsen ScanTrack, MarketTrack, and Retail Index Services adatokat figyelembe véve 2014 és 2015 időszakra az alábbi országokban: Ausztria, Belgium, Bulgária (kivéve 2015), Kanári-Szigetek, Cseh Köztársaság, Dánia, Franciaország, Németország, Magyarország, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia (kivéve 2015), Szlovénia (kivéve 2015), Svédország, Svájc, Törökország, Kanada, Oroszország, Egyiptom, Dél-Afrikai Köztársaság, Argentina, Brazília, Chile, Mexikó, Uruguay, Kína, Szaud-Arábia (Copyright @ 2015, The Nielsen Company). A számítás nem tartalmazza a saját márkás termékeket.

 

Danone Activia sajtótájékoztató - 2016. szeptember 28.

(Kép)forrás: www.neonoir .hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr8911750307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása