„Végre van egy hely, ahol nem a tyúkketrecharc elve érvényesül.”

2017. november 01.

Interjú a Női Bizalmi Kör vezetőjével, Győrfi Anettel.

anett_ffeher.png

Miért fontosak ma a női közösségek?

Fontosnak tartom napjainkban az összetartó, inspiráló női közösségeket, mert a közös célt, eszmét képviselő nők motiválják egymást és a környezetüket egyaránt.

Rohanó világunkban nem figyelünk a környezetünkre, nincs egy kedves szavunk a másikhoz, mindenki a saját gondjaival van elfoglalva – annyira jó, hogy a Női Bizalmi Kör események alkalmával ki tudsz zökkenni ebből, és azt érzed, képesek vagyunk mi nők egymásnak is adni, figyelmet, nyitottságot, egy mosolyt, egy gondolatot, egy kézfogást, egy ölelést, pont amikor a másiknak szüksége van rá.

Miben egyedi a Női Bizalmi Kör?

A legfontosabbnak tartom kiemelni, hogy körünkben a nők álarcok nélkül, önmagukat felvállalva, egymás felé nyitottsággal és figyelemmel fordulva jelen tudnak lenni. Megélik a pillanatot és felszabadultan töltik el azt a pár órát. Itt senki nem akar más lenni, mint aki valójában. Nyílt és őszinte kommunikáció hatja át az összes rendezvényt.

Nálunk nem ismert fogalom a rivalizálás. A vendégeim is úgy gondolják, merjünk mi nők összefogni, hiszen együtt bármire képesek vagyunk. Végre van egy hely, ahol nem a tyúkketrecharc elve érvényesül.

Kik járnak a rendezvényekre, ki a célközönség?

Fejlődésre, én-időre, kapcsolatépítésre vágyó nyitott nők jönnek kortól függetlenül. Szívesen látogatnak el eseményeimre vállalkozónők, akik keresik az együttműködéseket, de van aki kifejezetten csak tanulni, inspirálódni jár ide.

Érdekes tapasztalat volt számomra, hogy a valahová tartozás igénye egyre jobban felértékelődik napjainkban és a megkérdezett női tagok közül sokan kiemelték ezt a lehetőséget.

Az egyik résztvevő hasonlatával élve a Női Bizalmi Kör egy csipketerítő, ahol minden nő színes, egyedi csipke elem és kapcsolódásukkal, összefonódásukkal együtt alkotják ezt a gyönyörű terítőt.

Mindig van egy előadó az esteken, mi alapján választod őket?

Fél évre előre kidolgozom az események tematikus koncepcióját, majd feltérképezem azokat a lehetséges előadó jelölteket, akikről azt gondolom hitelesen és méltón tudják képviselni az adott témát. Majd egy alapos kutatómunka veszi kezdetét, hiszen a személyes találkozók előtt informálódom előadóim pályafutásáról, szakterületéről, elért szakmai sikereiről és minden egyéb, számomra fontosnak tartott érdekességről.

Mások számára lehet furán hangzik, de én csak a hozzám hasonló értékrendet képviselő előadó jelöltekkel működöm együtt és akikkel azonos rezgésszinten vagyok. Nem akarok túl spirituálisnak tűnni, de ha ez fajta kémia nincs meg az első találkozó alkalmával, nem erőltetem a dolgot. Szerencsére nem jellemző, de volt rá példa.

Az üzleti kapcsolatépítés mennyire van jelen?

Abszolút jelen van, de nem csak ezen van a fókusz. Első körben inspirálódunk az előadások által, fejlődünk, tanulunk és jól érezzük magunkat. A személyes bemutatkozások alkalmával minden résztvevő elmeséli a saját sztorin kívül azt is, milyen kihívások előtt áll, ekkor a hölgyek mindig megtalálják az üzleti kapcsolódás lehetőségét is.

Nincs is annál felemelőbb érzés, amikor a rendezvények után felhívnak és elismerik a munkámat vagy éppen megköszönik, hogy elhívtam őket, mert a lehetőség itt talált rájuk. Van példa arra is, hogy közös üzletbe kezdtek a hölgyek vagy éppen segítették egymás munkáját.

noibizalmicsoportkep.jpg

Miben tudja még támogatni a nőket ez a közösség?

Van olyan tematikus program, ami az üzleti életben való hatékonyabb kommunikációhoz, stratégiához, érvényesüléshez ad segítséget. Más rendezvényeim a tudatossághoz, önbizalomnöveléshez, teljesebb élet eléréséhez mutatnak utat a résztvevőknek.

A Női Bizalmi Kör különlegessége, hogy az énidő, az egymásnak ajándékozott figyelem, a kapcsolatépítés, az inspiráció mind-mind egyszerre jelen van. Érték és élmény egy helyen.

Hogy látod, miként élik meg a nők, hogy ma már több szerepkörben is teljesíteniük kell?

Nagyon sok nővel van szerencsém találkozni, beszélgetni, amikor ez a kérdés is felmerül. Azt tapasztalom a környezetemben, hogy a szerepkörök felsorolása kifogyhatatlanul hosszú listát eredményez. Gondoljunk csak bele! Feleség, anya, szerető, barátnő, háziasszony, karrierista, úton levő, önmegvalósító nő és még sorolhatnám.

Vannak akik megszokták már ezt az életstílust, és teljes értékű nőként élvezik, menedzselik ennek a millió szerepnek megfelelve az életüket.

A legfontosabb, hogy tanuljunk meg tenni a belső egyensúlyunk megteremtéséért! Véleményem szerint tudatosság a kulcs, ami egyre közelebb visz a teljes élet eléréséhez, akármennyi szerepben is vagyunk jelen a hétköznapokban.

Mikor kerültél kapcsolatba a Női Bizalmi Körrel?

Alapvetően mindig volt bennem egy igény arra, hogy pezsegjen körülöttem az élet, a kreativitásomat valahol kamatoztatni tudjam és értékteremtő dologgal foglalkozzak. Mindez mára már megvalósult a Női Bizalmi Körnek köszönhetően. Kialakult egy olyan közeg, ahol értéket és élményt nyújthatok a nőknek, amely a saját nőiességem kiteljesedéséhez is közelebb visz.

Az első lépések négy éve indultak el a Női Bizalmi Kör háza táján. Én közel egy éve kaptam a megtisztelő felkérést, hogy a misszióját tovább vigyem. Azóta segítek a nőknek, hogy megtalálják azt a helyet, ahol az inspiráció, a figyelem és a szakmai előadások élménnyé varázsolják feltöltődésüket.

Ez egy olyan női közösség, egy olyan kincs, ami hosszú távon hatással lesz erre a negatív, érdekek vezérelte világra és soha nem megy ki a divatból.

Vezetőként milyen terveid vannak?

Célom a tudatos építkezés. Következő lépcsőfok a szolgáltatási kör bővítése, melyben a vendégek igénye és véleménye meghatározó szerepet tölt be. Nőnapra pedig egy hatalmas, motivációs élménynappal készülök, melyet színes programok, neves előadók tesznek egyedivé.

anett_szines.png

Az eddigi tapasztalataid alapján, mit mondanál, mi segíthet a nőknek abban, hogy tudatosabban jelen legyenek a hétköznapokban és tegyenek a boldogságukért, valamint a céljaik eléréséért?

Először is meg kell hozni A DÖNTÉST. El kell határozni, hogy mostantól kezdve igenis élvezni akarod az életed. Másként szeretnél élni, dolgozni. Figyelni kell arra a bizonyos belső hangra, belső motivációra, mert az adja az igazi lelkesedést ahhoz, hogy merj váltani és változtatni.

Tudom, ez nem könnyű. De ha te nem figyelsz magadra, hogyan várod el, hogy a környezeted megtegye helyetted? Mint mindenhez az életben, először hitre van szükség. A saját magadba vetett hitre. Utána jön a célkitűzés, majd a fejlődés és sok-sok munka. Minden befektetett munka meghozza gyümölcsét.

Járj nyitott szemmel és nyitott szívvel!

Erre buzdít egyik kedvenc mottóm is:

Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg azt, amire szükségük van.

(Idézet A békés harcos útja című filmből)

 

A Női Bizalmi Kör következő eseménye:

November 8-án Köböl Anita lesz a vendég, aki egy kereskedelmi csatorna műsorvezetője, a Groupama Aréna háziasszonya és beauty blogger/vlogger.

Részletek ITT!

 

Fotók: Victoria Perger Photography

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró, content marketing blogger

 

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr613141510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása