INSPIRÁLÓ NŐI TÖRTÉNETEKET VÁR AZ ACTIVIA

2016. december 05.

A Danone ACTIVIA arra bíztat minden nőt, hogy döntsék le a maguk által emelt falakat, és valósítsák meg önmagukat.mariekondo_768x432_03.jpg

A Danone Activia által végzett őszi globális "InSync-kutatás" kimutatta, hogy a nők kiteljesedésének útjában nem külső akadályok, hanem belső gátak állnak. Mégis a megkérdezettek jelentős többsége veszni hagyja álmait, nem küzd a céljaiért.

A nők többsége küzd az önbizalomhiány és a negatív belső hang problémájával. Azonban sokan vannak, akik életük egy szakaszában megrázták magukat, és nem törődve saját félelmeikkel, mások véleményével, elindultak, hogy megvalósítsák az álmukat, ezáltal pedig önmagukat is. Így az ACTIVIA azt javasolja, ha példaképeket keresünk, ne a derékbőség, vagy a siker legyen a szempont. Keressük a bátrakat, az erőseket, azokat, akik saját félelmükkel is fel merik venni a versenyt. Szerencsére hazánkban is sok ilyen hölgyet találunk. Sőt valószínűleg mindenki ismer legalább egy ilyen személyt a közvetlen környezetében is.

Személyes tapasztalataival és világméretű tervekkel csatlakozott Marie Kondo is a Danone ACTIVIA csapatához. A "Rend a lelke mindennek" és "Az öröm forrása" sztárszerzője világszerte gyűjti a történeteket, amelyekkel inspirálni szeretné a nőket, hogy önmagukkal szinkronba kerüljenek, és boldogabbak, sikeresebbek lehessenek. A világ minden országából érkező történetekből 2017 folyamán egy InSync-könyvet állít össze, amelyben szeretné bemutatni a magyar hölgyek történeteit is.

Inspirációként íme négy olyan magyar InSync-nő, akik történeteiken keresztül bizonyítják: ha valamit igazán akarunk, minden lehetségessé válik.

Bartucz Bori

„Felhúzom sötétben a futóruhámat, jó esetben 5-6 kilométer után megjön a bemelegítés érzése, a csontjaid is magukhoz térnek. Aztán haza tudsz úgy érni, hogy még mindenki alszik”– meséli egy átlagos éjszakai futás menetét Bartucz Bori. 18 évesen, az érettségi napján hagyta abba a futást. Évekkel később, 35 évesen vette elő újra a futócipőt, hogy bebizonyítsa magának és a kislányának, igenis képes egy maraton lefutására. „Azt éreztem, hogy nagyon bele vagyok ragadva a napi rutinomba, és szükségem volt valamire, ami teljesen más, agyi kapacitás és mozgás szintjén is” – meséli Bori, aki nem csak megmutatta magának és a kis Emmának, hogy a lehetetlennek tűnő távként előtte lebegő maratont is képes lefutni, de idén már a tízedik maratont tudhatja a háta mögött. Bori ebben a videóban meséli el személyes történetét.

Kármán Orsi

„Az egész családom minden tagja nagyon kreatív volt, szóval volt honnan inspirálódnom” – magyarázza Kármán Orsi, akinek nem csupán a nevét, de merész, geometrikus kiegészítőit is sokan ismerhetik. Orsi mégis sokáig nem saját kreációi, hanem más cégek szolgálatába állította tehetségét: több mint 10 évig dolgozott a reklámszakmában, míg végül a kiegészítőkben találta meg a saját útját: „A divathoz mindig is vonzódtam, azon belül is a kiegészítőkben látom a saját kiteljesedésemet” – meséli Orsi, aki egy percig sem bánta meg a nagy lépést az ismeretlen felé. Büszkén hirdeti, hogy bátran néz szembe az új kihívásokkal, és hisz benne, hogy a változások jó dolgokat hozhatnak életünkbe. „Ez a fordulat nagyon jó irányba vitt, és kinyitott előttem sok új ajtót, úgyhogy én nagyon merészen állok a változások elé.” Az ő inspiráló videója itt található.

karman_orsi.jpg

Czigány Ildikó

Családi hagyományt követve Ildikó zenetörténet szakon végzett a Zeneakadémián, és csak később fogant meg benne a gondolat, hogy valójában pilótaként szelné a felhőket a magasban. De az ő idejében ez még egyáltalán nem volt magától értetődő karrierálom egy nő számára: akkoriban még nem volt közforgalmi légitársasági pilótanő, épp ezért Ildikót mindenki megpróbálta lebeszélni hajmeresztőnek tetsző ötletéről: „Azt mondták, biztos, hogy semmi nem lesz belőle, hiszen a nők akkoriban még nem repülhettek közforgalmi pilótaként" – emlékszik vissza Ildikó. – "De én kicsit olyan voltam, mint amikor valaki kinéz magának egy célt, és átmegy padokon, székeken, borul minden, ő észre sem veszi, csak megy előre.És nagyjából 8-9 év után valóban Ildikó lett az első közforgalmi pilótanő Magyarországon. Izgalmas történetével ebben a kisfilmben is megismerkedhetünk.

Sallay Fanni

A fiatal nő számára a sütés-főzés mindig is a szeretet egyik legkézenfekvőbb kifejezőeszköze volt. Életének váratlan fordulata miatt, kényszer hatására merült fel a sütés pénzkereseti forrásként. Hét hónapos terhesen takarításokat vállalt, mellette elkezdett otthon sütni, majd házi tortáját elvitte egy néhány méterrel arrébb meghúzódó kis kávézóba, hogy felajánlja eladásra. „Még csak dobozban sem volt, egy kis tortatálon vittem”– emlékszik vissza Fanni a kezdetekre. A siker hamar megérkezett, ami végül ráébresztette a Cake Shop fiatal cukrászát valódi hivatására. „Ha az ember tényleg az álmait hajtja, és azt követi, amiben igazán hisz, akkor nem tud kompromisszumot kötni. Akkor érzi, és tudja, hogy mikor kell továbbmenni, és lesz is ereje továbbmenni” – biztat mindenkit a már porcukorfelhő mögül mosolygó, sikeres üzletasszonnyá vált Fanni, aki ebben a videóban mesél magáról.

sallai_fanni.jpg

 

Marie Kondo és az ACTIVIA várja az ezekhez hasonló, mások számára is inspirációt nyújtó személyes történeteket ezen a weboldalon 2016. december 31-ig.

 

 

A hazai InSync-kutatás videóját ITT nézheted meg!

 

(Forrás: www.activia.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr8512024003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása