Benne vagyunk a farsangi időszakban, és mindenki a fánkról beszél. Megkívántam én is! Azon gondolkodtam - mint mindig -, hogy lehetne olyat készíteni, amiben van fehérje, egészségesebb alapanyagokból készül, és alakbarát. Így született meg a fitt farsangi fánkom, amit nevezhetek túrófánknak is.
Teszteljétek! Remélem, tetszeni fog!
Hozzávalók / 6 adag
50 dkg túró
3 tojás
1 tk vanília aroma
8 dkg eritrit
20 dkg zabpehelyliszt vagy dia-wellness sütőliszt
1 cs sütőpor
csipet só
sütéshez: kókuszolaj
Elkészítés
Keverjük össze a tojások sárgáját az édesítővel, vaníliával, sóval és a túróval. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját. Közben melegítsük fel az olajat.
Vízbe mártott fagylaltos kanállal formázzunk gombócokat, de lehet sima kanállal is. Ezt követően süssük ki őket a felhevített olajban.
B variáns (kevesebb kalória!)
Előkapjuk a szilikonos sütőpapírunkat, egy sütőlemezt, rákatonázzuk a fánkocskáinkat, és mehet is a sütőbe 200°C-on.
Házi lekvárral, porcukor helyettesítővel, vagy fahéjjal tálaljuk.
Jó étvágyat!
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
(Képek forrása: Pinterest)