Melyik országban a legboldogabbak az emberek?

2016. május 08.

Elég sok kutatást végeztek már ebben a kérdéskörben. Az egyik legfrissebbet a US News. Több szempontot vettek figyelembe: állampolgári jogok, kulturális örökség, vállalkozókedv, üzleti nyitottság, gazdaság, életszínvonal stb. Minden országban 16 ezer embert kérdeztek. Magyarország a 44. helyen végzett... Dolgozzuk feljebb magunkat, a boldogság bennünk van! 

p1040173.JPG

Íme a TOP10 hely:

1. Németország

2. Kanada

3. Egyesült Királyság

4. Egyesült Államok

5. Svédország

6. Ausztrália

7. Japán

8. Franciaország

9. Hollandia

10. Dánia

 Az életszínvonal és a gazdasági helyzet valóban sokat jelent. Több barátunk is elhagyta Magyarországot, mert itt nem tudtak anyagilag boldogulni. Külföldön ugyanennyi munkával többet félre tudnak tenni, elmehetnek „gondtalanul” nyaralni – akár többször is. Pénzt keresni indultak csak, sajnos nem jöttek haza...

Egyik nagyon kedves barátnőm is elköltözött Németországba öt évvel ezelőtt . Ő más okok miatt. Mondhatnám, ő hazament. Édesanyja német származású, gyermekkora nagy részét ott is töltötte.

A németek precízek, zárkózottabbak, a hétvégéik (különösen a vasárnapok) a családdal, barátokkal való együttlétről szólnak. Ilyenkor sokat kirándulnak. Barátnőmék is imádnak síelni, a természetben lenni. Münchenből könnyen elérhetőek Ausztria sípályái. Számára a szép környezet, a természetben való mozgás az igazi feltöltődés.

"Számomra a legjobb gyógyszer rosszkedv ellen a természetbe való kiruccanás. Nincs annál jobb érzés, mint odakinn lenni és beszívni a friss levegőt, sportolni, "oxigént tankolni". Ilyenkor kitisztul a fejem, jönnek az új ötletek, illetve megoldások. A természetből merítek erőt és jókedvet. Ilyen például a képen látható, elbűvölő hegyvidék."

 Ti is a TOP10-es lista egyik országában éltek? Ott mi tesz benneteket boldoggá? Itthon mi (volt) a jó?

Várom az élménybeszámolókat a fitmindblog@gmail.com emailcímre!

 

Vidám hetet nektek, a világ bármely részén is olvastok minket!

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr998697326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása