CABALA - Magyarország egyetlen motivációs ruhamárkája

Interjú a CABALA Fashion megálmodójával, Elek Bettinával

2016. december 16.

Egy budai bevásárlóközpontban találkozunk. Pár percet várok csak a kávézó előtt, érkezik Elek Bettina elegáns fekete ruhában és pink zakóban. Meg is jegyzem, milyen jól áll neki ez a szín. Azt mondja, új darab. Korábban nem volt önbizalma ilyeneket viselni.bettifocim.jpg

Sejtem, honnan az önbizalom. Betti egy ideje komolyan foglalkozik az önfejlesztéssel. Minél több nőt szeretne segíteni ezen az úton. Együttműködő partnerével sokat készültek második rendezvényükre, az Önbizalom Konferenciára, amit két hete szerveztek. Ott ismertem meg Bettit. Meg is kérdezem, hogyan értékeli az eseményt.

„Meghatott, hogy egy ilyen fontos téma közel száz nőt összehozott egy napra. Mindenki arcán láttam, hogy kapott valamit. A második rendezvényünkön már érezhető volt, hogy kialakulóban van a mi közösségünk.”

Az interjú előtt rákerestem, vajon létezik-e Magyarországon másik motivációs ruhamárka is. Nem találtam. Betti megerősít, hogy valóban nincs, és elmondja, ez egyrészt biztató, de nagy kihívást is jelent. Közben „helyesbít”:

„A CABALA Fashion-re mindig azt mondom, hogy nem pusztán ruhamárka. Valóban ruhákat tervezek, de ezekre inkább önfejlesztő eszközként tekintek.”

Januárban lesz egyéves a márka. Gondolatban két évvel ezelőtt fogant meg Betti fejében. Azt érezte, elég volt a céltalan és értelmetlen hétköznapokból, a robotolásból. Eldöntötte, meg szeretné találni azt a „hivatást”, ami lázba hozza, amiért minden reggel ki lehet pattanni az ágyból.

A kreativitás mindig is nagy szerepet játszott az életében, táncolt, utána a vendéglátásban helyezkedett el bartenderként.

„Az utolsó években már nem tudtam ebben a szakmában kiteljesedni, örömet lelni. Vártam a csodára, ami majd kibillent. Rájöttem, hiábavaló várni. Kezembe vettem az irányítást, és keresni kezdtem azt, amiben örömet lelhetnék.”

Ahhoz, hogy elinduljon ezen a kereső úton motivációra volt szükség. Jött valaki, aki hitt benne, aki minden nap elmondta, hogy képes bármire, elérhet mindent, amit csak szeretne. Igen, rátalált a szerelem, és egy társ, aki mindenben támogatja ma is. Betti szárnyakat kapott. Csillogó szemekkel meséli:

„Sok erőt adott, hogy összejöttem a jelenlegi párommal. Azt mondta, merjek vállalkozni, azzal éri meg foglalkozni, amit szeretek. Eleinte féltem, nem hittem magamban, de ő minden nap elmondja nekem, hogy képes vagyok rá. A gondolatot elültette a tudatalattimba, és végre én is elhiszem. Felnézek rá, mert pozitív, vannak céljai, dolgozik értük és közben élvezi, amit csinál. Én is szerettem volna hasonló célokat.”

_mg_6554.jpeg

Betti felidézte a táncos éveit, és eszébe jutott, mennyire élvezte fellépő ruháinak tervezését. Imádja a divatot, jól rajzol... Összeállt a kép, és meglett az út, amin járni szeretett volna.

A párján kívül kevesen hittek az álmaiban. Sokan próbálták lebeszélni, a biztos mókuskereket javasolták neki, de csak azt érték el, hogy eltávolodott tőlük, és megcsappant a régi baráti társaság száma. A csata, amit ilyenkor az ember belül vív hatalmas, folyamatosan visszahúzhatja, aki „nem hisz” benne.

Azt kérdezgették, hogy akar úgy érvényesülni, hogy nem végzett divattervezői iskolát. Betti gondolkodott a szakirányú főiskolán, de nem szeretett volna még három évet várni arra, hogy lépjen. Beiratkozott egy egyéves tervezői tanfolyamra. A befejezés után biztatták maradjon, tanuljon még, de ő nem akart időt húzni, halogatni. Elindította vállalkozását, megszületett a Cabala Fashion.

„Most is azt érzem, mint egy évvel ezelőtt, hogy nem vagyok teljesen felkészülve. Sok hibát elkövettem, ennek ellenére azt mondom, egy év alatt már megtanultam, mi nem megy, mit kellene másként. Mindig maximalista voltam, ezért az induláskor is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy minden tökéletes legyen. A honlap, a képek, a szöveg, minden tökéletes volt, de mégsem érte el az embereket. Rájöttem, nem ez számít. A minőség mellett nagyon fontos, hogy tudjanak a márkával és velem azonosulni. Az a lényeg, hogy hozzájuk szóljon őszintén és hitelesen.”

A vállalkozás nem született volna meg, és Betti sem tartana ott ahol ma, ha nincs a párja és az önfejlesztés. Mélyre kellett ásnia, hogy megtalálja és megszeresse önmagát. Közben jött a felismerés is, hogy ha vannak megerősítő, motiváló mondatok kártyákra és képeslapokra helyezve, háttérként mobilon alkalmazva, akkor a ruháinkon, miért ne lehetnének? Kollekciói mutatják személyiség-fejlődésének állomásait. Az inspiráció a megélt tapasztalatokból és a fejlődésből fakad.

Betti küldetésének tekinti, hogy segítse a nőket az önismeret és a személyiség- fejlődés útján.

Kabalatárgyként szolgálnak ruhái. A vásárlói „másnak”, „többnek” érzik magukat, mikor ezeket viselik. A rajtuk lévő varázsigék mantraként szolgálnak, melyekkel megerősíthetik magukat abban, hogy: Minden úgy jó, ahogy van, Szeretem magam, Bármire képes vagy.

Te vagy az OK!

Betti első kollekciója az Univerzum egyik legfontosabb törvényére épül: az ok-okozat törvényére, mely szerint minden okkal történik, nincsenek véletlenek. Gondolataink az okok, a következmények pedig az okozatok.

„Mindennek mi magunk vagyunk az oka. Van úgy, hogy a körülményeinken nem tudunk változtatni, de a hozzáállásunkon igen.” - vallja Betti.

Ha a gondolatnak teremtő ereje van, akkor nagyon oda kell figyelnünk arra, mi jár a fejünkben, mire fókuszálunk. A ruhákon lévő idézetek ebben segítenek. A hétköznapi rohanásban rájuk pillantva megerősítenek a pozitív és motiváló szavak.

_mg_6391_ma_solat.jpeg

A CABALA egyik legfőbb üzenete: vegyük kezünkbe életünk irányítását!

Egyre több a „tudatos” nő Magyarországon (is). Ők a márka célközönsége.

„Azok akik tudják, miért kerülnek az idézetek a ruhákra, azt is érzik, mekkora erő lakozik bennük. Vásárlóim azok a nők, akik elkezdtek magukkal foglalkozni.”

Szeress bele Önmagadba!

Betti bevallása szerint egész életében küzdött az önbizalommal. A párkapcsolata erre is rávilágított.

„Biztosan sokaknak ismerős a helyzet, amikor a párkapcsolatban egyszer csak azt vesszük észre, hogy zavarnak bizonyos dolgok a másikban. Nem is jut eszünkbe, hogy a gond tulajdonképpen nem vele, hanem saját magunkkal van. A másik tükröt mutat nekünk. Azt nem szeretjük benne, amit magunkban, csak nehéz ezzel szembenézni.”

Fájdalmas felismerés volt ez Betti számára, de megadta a végső lökést, hogy komolyabban is elkezdjen önmagával foglalkozni. Mélyre ásott, hogy a „gubancokat” megtalálja, elfogadja és megszeresse önmagát; de megérte, mert így tud kiegyensúlyozott lenni ő maga és a párkapcsolata is.

_mg_7447.jpeg

A zöld teák kortyolgatása közben arról beszélgetünk, milyen rögös is az út önmagunkhoz, hogy a szüleink segítsége jól jött volna, de nekik sem az „életet” tanították az iskolában. És el is jutottunk az oktatás feladatához:

„Teljesen más lehetne az életünk, ha osztályfőnöki órán olyasmikről beszélgettünk volna, hogy mit tartunk magunkban jónak, mi a szenvedélyünk, hogyan higgyünk magunkban. Milyen jó lett volna, ha a tanárok az erősségeinkre fókuszáltak volna, nem a gyengeségeinkre!”

Abban bízunk, hogy ez változik, hisz egyre többen vagyunk, akik szeretnének megreformált tantervet látni az iskolákban, és egyre többen tesznek is érte. Egyetértésben közöljük, hogy a mi terveink között is szerepel, hogy ehhez hozzájáruljunk, mert több tudatos és boldog embert szeretnénk látni magunk körül.

Varázsige

Mondjon ki mit akar, a ruhánk igenis hatással van ránk, és ezáltal mi is másokra. Ha egy „egyszerű” kedvencünk meg tudja változtatni a hangulatunkat, képzeljük el, mit adhat egy olyan ruha, amin megerősítő, motiváló idézetek vannak! A nap folyamán rápillantunk a Bármire képes vagy, Szeretem magam mantrákra többször is, és a csoda megtörténik. Amiben hiszünk, egyszer csak valóra válik.

Dr. Masaru Emoto japán tudós kísérlete kimutatta, hogy a pozitív szavak vagy mondatok ismétlésével hatással lehetünk magunkra és a környezetünkre. Ha ott vannak rajtunk, és újra meg újra látjuk, átérezzük őket, akkor bennünket és a rezgéseinket is képesek megváltoztatni. A szavaknak hatalmas ereje van.”

Betti fejlődés és sikertörténete példa arra, ha van valaki, aki hisz benned és motivál, semmi sem lehetetlen. Jött a szerelem, egy szerető társ, aki szárnyakat adott neki. Újra felfedezte régi szenvedélyét, egyre jobban megismerte és szerette önmagát, hogy a párkapcsolata és az élete is harmonikus(abb) legyen. Kitalált egy márkát, hozzá marketingstratégiát, ruhákat tervez, workshopokra jár, egyre jobban átlátja a vállalkozói lét működését. Sok Brian Tracy könyvet olvas, hogy folyamatosan fejlődjön. Tanul szabni, varrni is, holott ő csak tervezi a ruhákat. Mindezt azért, hogy az összes szegmensbe legyen szakmai betekintése.

A tervezést illetően Betti az egyszerűség híve, ruhái „alapdarabok”. Kedvenc anyaga a pamut. A vásárló választhatja ki a ruha fazonját, méretét, anyagát, színét és a rá kerülő idézetet, majd megrendelheti a webshopon keresztül.

„Így tulajdonképpen nincs is két egyforma ruha. A színterápia szerepe jelentős, van akire a piros, van akire a fekete lesz éppen jó hatással. A vásárló azt is eldöntheti, melyik idézet szól hozzá egy adott időszakban. Így lesz csak az övé a ruha, a szín és az üzenet. Ezzel lesz kerek és egész a történet.”

Az én első CABALA ruhám is elkészült. Fantasztikusan érzem benne magam! Megjegyezném, még nem volt dögös piros rucim. Azt hiszem, rám is jó hatással volt az Önbizalom Konferencia.

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró, content marketing blogger

 

Ha tetszett a cikk, ezeket az írásokat is élvezni fogod:

Interjú az Ille-Olla divatmárka ügyvezetőjével

A NŐ és a HARMÓNIA 

TE is Hétköznapi Hősnő lehetsz!

Magyarország egyetlen illatesztétája mesél a parfümökről

Interjú a PANDARTE blog írójával

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr212051443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása