Tudjátok, szeretem a fehérjedús ételeket, hát még a sütiket! Kipróbáltam valami bizarr dolgot. Babot tettem a kekszembe, mert tele van rosttal és fehérjével!
Hozzávalók (8 darab kekszhez):
2 tojás (M-es) - vagy 3 tojásfehérje
50 g zabpehelyliszt
60 g vaníliás protein por
240 g főtt vagy konzerv fehér bab
1 tk. sütőpor
zsírszegény, cukormentes étcsoki (opcionális)
édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
- Elsőként a száraz dolgokat keverjük össze: zabliszt, protein és sütőpor.
- Következik a bab, ami lehet konzerv is. Egy nagyobb lyukú szűrő segítségével alaposan át kell öblíteni folyó víz felett, majd a tojásokkal mehetnek a botmixer alá.
- A babpürét a liszttel jól elkeverjük.
- Gombócokat formálunk, amit a sütő- vagy szilikonlapra helyezve egy spatula segítségével ujjnyi vastag kekszekre lapítunk.
- Jöhet a zsírszegény, cukormentes étcsoki - csak, ha szeretnéd!
- Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük, 170 fokon. Akkor jó a keksz, ha a közepe egy nagyon picit puha, a széle pedig szép barna.
Tápértékek!
Ebből az adagból 8 cookie jött ki, egy keksz pedig: 101 kcal, 11,8 g fehérje, 10,6 g szénhidrát, 2,5 g rost és 1,6 g zsír!
Esti nasiként is tökéletes!
Jó hétvégét!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
(Ötletforrás: masteszta.com; Főcímkép: Pinterest)