Imádom a lepényeket, ezt különösen! Sok zöldség van benne, az összes kedvencemet beletettem. Adtam hozzá zablisztet, szóját és zsírszegény túrót, hogy legyen benne fehérje is. Így született meg egy könnyű és egészséges ebéd, amit főételként salátával fogyaszthattok, de köretként is kiváló, husi mellé.
30 dkg édesburgonya
30 dkg cukkini
30 dkg sárgarépa
15 dkg zsírszegény cottagee cheese
3 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál natúr szója fehérje izolátum
3 db tojás
1 kk só
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kk bors (őrölt)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl kókuszolaj (a sütéshez)
Elkészítés
Az édesburgonyát és a répát meghámozzuk, a cukkini két végét levágjuk. Mindhármat finomra reszeljük (a cukkinit héjastul).
A lisztet a szójával, túróval és a tojásokkal összekeverjük, majd hozzádjuk a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük.
Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát is.
Egy serpenyőben kisujjnyi kókuszolajat melegítünk. Egy evőkanálnyi masszát teszünk az olajba és jól ellapítjuk. Mellérakjuk a következőt. A serpenyő méretétől függően, egyszerre kb. 4-5 lepény süthető.
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 3-4 perc alatt).
Az olajat leitatjuk róla, melegen tálaljuk, és gyorsan elfogyasztjuk, mert nagyon finom! :-)
Jó évtágyat!
Szép hétvégét!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett ez a recept, ajánlom még a következő finomságokat:
Marharaguval töltött kaliforniai paprika