Boldogságjelentés Londonból

2016. június 27.
A világ figyelme a briteken. A választók közel 52 százaléka megszavazta az Európai Unióból való kiválást. A londoniak viszont összefogtak, és petícióban kérik, hogy a fővárost nyilvánítsák függetlennek az Egyesült Királyságtól.
london.jpg

A Brexit mit hoz, nem tudjuk. Azoknak, akik évek óta kinn élnek, és bejelentve dolgoznak - azt mondják - , nincs mitől tartaniuk. 
Egyik legkedvesebb barátnőm, Boha-Gábor Mariann, és férje 2009-ben költöztek ki Londonba. Úgy indultak útnak, hogy néhány év múlva majd visszatérnek, és itt "építenek" maguknak otthont. Nem így alakult. Nem is kell azt túlmagyarázni, miért.  A lényeg, hogy jól érzik magukat, ahol vannak. 
Őt is megkértem, meséljen arról, milyen az élet külföldön, mi az ami feltölti, és ha rossz a kedve, mit csinál.
gy a Brexit után lehet, hogy megváltoznak a dolgok. Persze semmit sem lehet előre tudni. 

Az én ismeretségi körömben mindenki maradni szeretett volna az EU-ban. London is erre szavazott, hiszen nagyon nemzetközi város.

Eddig nagyon szerettünk itt lenni, mert soha nem éreztük magunkat kívülállónak. A munkahelyem (is) nagyon színes, 90%-ban multikulturális. 

Az életszinvonal természetesen magasabb. Habár azért itt sincs kolbászból a kerítés. Annyi biztos, hogy könnyebben tudunk tervezni a jövőre nézve. Van kilátás arra, hogy az ember a terveit megvalósítsa. Sokkal több a lehetőség mind munka, mind "életmód" terén. Sokkal többen sportolnak - az én meglátásom szerint. Nagyon nagy hangsúlyt fektetnek az egeszséges életmódra. Persze sok az elhízott ember is, de én azt látom, hogy több csatornán keresztül is igyekeznek az embereket felvilágosítani az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Angliában többet járnak nyaralni és szórakozni, hétvégi programokat szerveznek. Úgy élnek, hogy a szabadidő kikapcsolódással teljen. Rendszeresen beülnek a pub-ba barátokkal, kollégákkal péntek délutánonként, hogy így zárják a hetet. Persze lehet, hogy néha többett isznak, mint kéne! �

Nemrég áttértem a gluténmentes táplálkozásra, ujabb kihívás volt megtalálni olyan éttermeket, ahol ezek az ételek elérhetőek, de szerencsére van belőlük bőven. Péládul léteznek kifejezetten gluténmentes éttermek és pékségek. Online is millió helyről lehet gluténmentes dolgokat vásárolni. Receptek és szakácskönyvek is jócskán akadnak. Mondjuk ebben nincs összehasonlítási alapom Magyarországhoz képest. 

Ami a rosszkedv-űzőt illeti: a  jó étel és a jó beszélgetés mindig segít! Egy rossz nap után az dob fel leginkább, ha jót beszélgethetek egy olyan emberrel, aki közel áll hozzám, akit szeretek. Ez segít abban, hogy levezessem a feszültséget, és a végén már nevetve lépjek tovább. Egy őszinte beszélgetés valami finomsággal a legjobb orvosság! Az étel lehet szuper egészséges, ettől még jobban érzem magam a bőrömben. Én is szeretek ilyen recepteket kipróbálni, ha van időm. Ha egyedül vagyok egy stresszes nap után, akkor is igyekszem valami finomat enni, és olyan kikapcsolódást találni, amit feltölt és rólam szól. Lehet ez egy egyszerű körömfestés, filmnézes, olvasás vagy vásárlás."
marianncollage.jpg
 
Gyűlnek  a "boldogságcseppek". A mai lehet, hogy meghozta a kedveteket az egészséges ételekhez.
A FITmind blogon is sok ilyen receptet találtok. Próbáljátok ki őket. Legyetek fittek és energikusak, hozzátok ki magatokból a legtöbbet!
És beszélgessetek sokat, ez is segít. A kommunikáció fontosságáról egyik kedvenc interjúmban olvashattok, amit Nagy Judittal készítettem.
Sokszorozzuk meg a pozitív érzéseket és szokásokat. 
Küldjétek el ti is, mi lendít tovább benneteket egy nehéz napon, miből töltekeztek, mi ad erőt nektek!
Sok jókedvet a hétre!
(Főcímkép forrása: mrwallpaper.com)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr398847210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása