Kátai Róbert: „Mi igyekszünk közösen csinálni mindent."

2016. február 11.

Zoltán Erika férjének minden mondatából érződik, hogy ők ketten maximálisan támogatják egymást a munkában és a magánéletben is. Éppen erről szól az Erős Nő + Erős Férfi = Erős Család interjúsorozat. A családról, melyben mindkét fél megvalósíthatja önmagát, ha ügyesen szervezik az életüket, és tisztelettel odafigyelnek egymásra.

paros2.jpg

Előny számotokra, hogy egy szakmában dolgoztok?

Igen, szerencsések vagyunk, hogy szakmailag is erősíthetjük egymást. Én koreográfus és énekes vagyok. Amikor Erikát megismertem már tánctanárként dolgoztam, összekötöttük a nevet és a szakmai tudásomat, így született meg az ország legelső modern, hip-hop tánciskolája az E.C.D.S., mely huszonhat éve létezik.

Hogyan találtatok egymásra?

A szakmából már ismertük egymást, amikor ő még a volt párjával dolgozott, én pedig a legjobb barátommal. Huszonkét évesen kezdtem el udvarolni neki, akkor ő huszonnyolc éves nő volt. Eleinte számított még ez a hat év korkülönbség, és meg kellett érnem hozzá.

Volt abból fakadóan konfliktus vagy rivalizálás közöttetek, hogy a párod a klasszikus női szerepeknél többre vágyott, karriert épít?

Soha nem volt rivalizálás, mindig segítettük egymás munkáját. 1996-an úgy döntöttünk, hogy közösen menedzselünk fiatal, tehetséges csapatokat. Később duett albumokat is készítettünk. Én mindig támogattam a munkáját szakemberként is, ő pedig segített nekem énekesként elindulni. Nagy öröm számunkra, hogy ma már a tizennyolc éves nagylányunk is a csapatot erősíti.

Érezted valaha, hogy a család látja kárát anya sikerének?

Nem, a szülés után például egy-két évig otthon volt Erika. Ebben a szakmában sokáig kimaradni nem jó, ezért később úgy oldottuk meg az életünket – bébiszitterek és nagyszülők segítségével –, hogy kislányunk megkapja a játékos gyermekkort, akkor is ha nem velünk van. A mai napig sok időt töltünk együtt, nem szeretnénk, hogy azt érezze, csak a karrier fontos számunkra.

szulok_haza_hazasparok_13_a.jpg

Működik nálatok a munkamegosztás?

A klasszikus férfi és női munkamegosztás nem él. Nem ijedek meg, ha porszívózni vagy mosogatni kell. Mi igyekszünk közösen csinálni mindent. Az otthonunk kialakításakor is Erika volt a lakberendező, de mindig közösen beszéltük meg a színeket és az elrendezést.

Hogyan tudod összehangolni a munkát és a magánéletet?

Egyszerű a recept. Megtartottam a koreográfusi munkámat, de van egy csapatom, akik segítenek, így tudok másra is koncentrálni. A feltöltődés is fontos, nálam ez a póker, de nincs rá sok időm. Más pasis kikapcsolódást nem igénylek. Együtt szeretünk programokat tervezni. Erikával megismerkedésünk óta imádunk külföldre utazni. Ha csak tehetjük, egy évben háromszor-négyszer elmegyünk wellnessezni, szeretjük a bortúrákat is. A lányunk is sokszor velünk jön. Legutóbb például egy szakmai utazáson voltunk együtt, hármasban Amerikában.

Mit üzennél a férfi társaknak, hogyan tud egy erős férfi szövetségese lenni egy erős nőnek, hogy megszülethessen az erős család?

Mindig szem előtt kell tartani a közös érdekeket, nem szabad önzőnek lenni, és meg kell adni egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Az erős család úgy jöhet létre, ha működik az őszinte kommunikáció.

 

 

A cikk megjelent a Szülők Háza Magazin és a Mix Online oldalán is.

 

Az interjúsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.


logok.jpg

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró



Ha tetszett a cikk, olvasd el Varga Izabella, Peller Mariann és Mádai Vivien férjével készült interjúmat is.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr548380582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása