12 lépés a célok eléréséhez

2015. november 17.

Ha a siker és az álmok elérésének titkát kutatjuk, kihagyhatatlan az egyik legnagyobb név a szakmában: Brian Tracy. Ő Amerika és Nyugat-Európa egyik legismertebb menedzseroktatója, üzleti körökben keresett előadó és konzulens. Íme az általa összefoglalt 12 pont, amivel elérhetjük céljainkat. Kezünkben az útmutató, a többi csak rajtunk múlik!

to_do.jpg


1. VÁGY - Ez a legfontosabb kiindulópont, KELL egy személyes cél, álom.

2. HIT – A külső világ a belső világunk kivetülése, tehát hinnünk kell magunkban. Hogy megkönnyítsük a dolgunkat, inkább kezdjünk kisebb célokkal, így tényleg kivitelezhető lesz a tervünk lépésről lépésre.

3. ÍRJUK LE A CÉLJAINKAT – Fontos, mert ezáltal nagyobb felelősséget vállalunk érte; legyen határozott és világos a leírás.

4. MIÉRT AKARJUK? - Írjuk le, miért szeretnénk elérni ezt a célt. Minél több az okunk, annál erősebb lesz az elérési vágy.

5. ELEMEZZÜK A KIINDULÁSI HELYZETET – Ha ezt megtesszük, tudjuk, mi lesz a következő lépés. Látnunk kell, mik az erősségeink, mit kell még tanulnunk, vagy például mennyit szeretnénk keresni, és ehhez mit kell tenni stb.

6. TŰZZÜNK KI HATÁRIDŐT –  Enélkül nehéz eredményt elérni, legyenek hosszú- és rövidtávú határidők is. Ha sikerül teljesíteni, jutalmazzuk meg magunkat.

7. AZONOSÍTSUK AZ AKADÁLYOKAT, AMIKET LE KELL GYŐZNÜNK – Nincs siker akadályok nélkül; tulajdonképpen azért vannak, hogy irányítsanak, nem ezért, hogy megállítsanak! Keressük meg, melyik az első számú akadály, ne a jelentéktelenekre pazaroljunk időt.

8. ÁLLAPÍTSUK MEG, MILYEN TUDÁSRA VAN SZÜKSÉGÜNK – Folyamatosan tanulni kell. Lehet ez önképzés, vagy mentort kereshetünk magunk mellé. KÉRDEZZÜNK sokat, a sikeres emberek biztosan válaszolni fognak, ne legyünk szégyenlősek.

9. KÉRDEZZÜK MEG MAGUNKTÓL, KIK AZ ÜZLETFELEINK – Azért fontos, mert csak olyan mértékben boldogulunk, amennyire ki tudjuk elégíteni őket. Üzletfél lehet a főnökünk vagy akinek eladunk. A lényeg, hogy jót cselekedjük velük, és ők viszonozni fogják. Mindig annyit kapunk vissza az életben, amennyit mi adtunk. Szóval legyetek bőkezűek!

10. KÉSZÍTSÜNK TERVET –  Ez nem más, mint a tevékenységek fontossági sorrendben történő felállítása. Elveszünk, ha nem priorizálunk.

11. MEGJELENÍTÉS – Lelki szemeink előtt világosan idézzük fel a célunkat, és képzeljük el úgy, mintha megvalósult volna, adjuk át magunkat ennek az érzésnek.

12. ÁLLJUNK KI A TERVÜNK MELETT – A győztesek kitartanak. Ez a legfontosabb az akadályok legyőzéséhez. Nem szabad feladni, mert akik feladják, soha nem győznek!

Sok sikert!

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

A céljaid elérésében ezek a cikkek is segítenek:

Indulj el álmaid megvalósítása felé!

Mi kell a sikerhez?

Kedves Olvasó, mia TE célod?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr498087546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása