Miért fontos a tudatosság? - Békési Brigitta válaszol

2017. július 28.

"A tudatosság a siker egyik kulcsa."bekesi_brigi_cimlap_legkisebb.jpg

(Fotó: PureandPastel Photography)

A tudatosság minőségi változást hoz az élet minden területén. Ezt megtapasztaltam én magam és beszélgető partnereim, a számomra példaértékű nők, is.

Elsőre ijesztő lehet, amikor rájössz, hogy igenis felelős vagy a veled történt dolgokért. Miután kezedbe veszed az életed, és megtapasztalod, hogy kontrollálhatod az érzéseid, a gondolataid, az étkezésed stb., megnyugszol. Igenis van beleszólásod. Lesznek kudarcok, ez természetes, de jönnek majd azok a sikerélmények, amelyekről addig talán álmodni sem mertél. Felszabadító és felemelő lesz!

Azt szeretnénk elérni, hogy ezt az érzést minél több nő átélje. Az a célunk, hogy minél több tudatos és boldog nő legyen. :-)

A Miért fontos a tudatosság? sorozat is ezért indult.

Interjúinkban sokszor és sokat beszélgettünk arról, miért fontos, hogy odafigyeljünk magunkra kívül-belül és fejlődjünk. Ezzel a sorozattal kiemeljük és fókuszba helyezzük a TUDATOSSÁGOT, mert fontos!

Örömet, sikerélményeket és egészséget hoz az életünkbe. Ha továbbadjuk a tudásunkat és beszélünk a pozitív tapasztalatainkról barátainknak, ismerőseinknek, gyerekeinknek, akkor talán mi is átéljük egyszer, országos szinten is, a dán boldogságot. :-)

***

Emlékeztek a Békési Brigittával készült interjúra? Ő a Beautyrobic mozgásforma megálmodója. Szó volt a nőiességről, a fejlődésről és a tudatosságról.

Brigi öt éve hozta létre ezt a mozgásformát, mellyel nők ezreit segíti abban, hogy felfedezzék a testi tudatosságukat, hogy szexinek és ízig-vérig nőiesnek érezzék magukat, gyerekszülés után is. A Beautyrobic kívül-belül megerősíti a nőket, lehengerlő külsőt és önbizalmat ad.

"A Beautyrobic egyik titka, hogy megtanuljuk elfogadni és megszeretni a bennünk lévő Nőt!

Nem is gondolná az ember, hogy mekkora változás jön az életébe azáltal, hogy harmóniába kerül a saját tükörképével! Ez a harmónia nem feltétlen azt jelenti, hogy tökéletesnek látja magát vagy, hogy nem akarja azt többé fejleszteni, jobbá tenni.

Ez nem az ego-ról szól, hanem arról, hogy büszke az egyediségére és megpróbálja azt kihangsúlyozni! Többé már nem akar más lenni! És amikor erre rájön, akkor ez a harmónia, amit belülről sugároz, hirtelen csodálattal tölti el a többi embert!"

Brigit nem csak az teszi boldoggá, hogy sikeres vállalkozást épít, hanem az is, hogy sok nő életébe vihetett harmóniát, pozitív változást.

A tudatosság segítette a fejlődésben, legyen szó munkáról vagy magánéletről.

"A tudatosság azt jelenti számomra, hogy kezünkbe vehetjük a saját sorsunkat. Elemezzük, mit, miért és hogyan csinálunk. Ez azért nagyon fontos, mert a siker és a boldogság nem a véletlen vagy a szerencse kérdése. Tenni kell értük!

Ha az ember tisztában van vele, mit szeretne elérni, és tesz is érte, sikerülni fog. Lehet, hogy nem elsőre vagy másodikra, de sikerülni fog.

Elsősorban az a fontos, hogy ismerjük önmagunkat. Tudni kell,  mi az, ami boldoggá tesz minket, amit szenvedéllyel tudunk csinálni. Ezt nem könnyű megtalálni a mai világban, amikor annyi külső inger és impulzus hat ránk.

Szerintem éppen az a tudatosság lényege, hogy az ember ezt képes megtalálni."

Sok esetben - sajnos - tragédiák, veszteségek vagy betegségek ébresztenek rá bennünket arra, hogy elvesztegettük a drága időnket. Nem voltunk elég bátrak vagy hazudtunk önmagunknak (is).

Túl rövid az élet, hogy ezt a luxust megengedjük magunknak!

Brigi tudatossága folyamatosan erősödött, erősödik.

"Én folyamatosan fejlődöm, hiszek az egy életen át tartó tanulásban. Ez is egyfajta tudatosság. Egyre jobban kitágul a világ, és képesek leszünk meglátni az összefüggéseket. Ez egy olyan folyamat, aminek soha nincs vége. Állandóan változunk, ezzel együtt az igényeink is. Állandó önvizsgálatot kell tartanunk. 

Felfedeztem, mi számomra a legfontosabb: ez a boldogság. Eljutottam arra szintre, hogy nem érdekel, mit mondanak mások, mi a társadalmi elvárás. A saját utam és a boldogságom a legfontosabb."

Az önismeret és a tanulás mellett még egy dologra felhívja a figyelmet:

"Ne féljünk kilépni a komfortzónánkból. Ha az ember azon belül marad, nem lehet sikeres.

Viszont az abból való kilépés bukással járhat."

A legtöbb ember fél a bukástól. De nem szabad megengedni, hogy ez lebénítson bennünket! Miért, és mit tehetünk ellene?

Erről is szó volt az interjúnkban. Kattintsatok, olvassátok el és nézzétek meg a teljes beszélgetést, megéri!

Inspiráló és hasznos, Brigi konkrét tanácsokkal támogat bennünket.

 

Itt pedig a Facebook Live bejelentkezésünket találjátok:

 

 

HÁLÁS KÖSZÖNET a teremért a Pure&Pastel Studionak, a képekért pedig a Pure&Pastel Photographynak!

 

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

Olvasd el, miért tartja nagyon fontosnak a tudatosságot Nagy Judit, volt televíziós műsorvezető.

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr5412673261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása