„Tőlem mindenki a saját legjobb formáját kapja.”

Interjú egy kreatív és inspiráló fotográfussal, Potyondi-Galasi Orsival

2017. július 01.

A legtöbb nő elégedetlen magával. Akkor is, ha sovány, szép vagy okos. Hogyan változtathatnánk ezen?szamika-face_091.jpg

Az a belső negatív hang nem hagyja elhitetni velünk, hogy igenis értékesek, jók, szépek vagyunk. Van aki az alakjával elégedetlen, van akit a foga/füle/ szeme zavar.

És ott van még az a csomó belső tulajdonság, amiből ugyancsak hozzáadhatunk a „nem szeretem magamban azt, hogy...” listánkhoz.

Ez a szomorú valóság. Léteznek erre kutatások, tapasztaljuk a környezetünkben, és – valljuk be – magunkon is.

Szerencsére egyre több olyan nővel találkozom, akik tesznek ez ellen. Igyekeznek minden egyes nap erősíteni a magukba vetett hitet. És meglátni magukban a szépet (tudom, vannak napok, amikor ez nem a legegyszerűbb…).

A legtiszteletreméltóbb dolog az, hogy másokat is erre buzdítanak.

Potyondi-Galasi Orsi is egyike azoknak a tudatosan fejlődni vágyó nőknek, akik nem csak a saját, de mások boldogságáért is dolgoznak. Nekem ezért példaértékű.

A példaértékű nők interjúsorozat legújabb részében megismerhetitek Orsit és az ő (küldetés)történetét.

 

Létrejön egy lenyűgöző hely a női összefogásért és kiteljesedésért 

2015-ben kezdődött a történet. Ekkor találta meg Orsi és üzlettársa a ma Pure&Pastel Studio néven ismert helyet.

Szerettek volnanagyot álmodni, és jót tenni".

Tematikus, élményalapú női találkozók szervezését tűzték ki célul, különösen a divat területén.

Idő- és kapacitáshiány miatt nem valósult meg a terv. Mindketten visszatértek a saját vállalkozásukhoz.

Sokáig vívódott Orsi, próbálkozzon tovább egyedül vagy ne. Komoly anyagi teher fenntartani egy lakást, és együttműködő partnereket sem könnyű találni.

„Tavaly ősszel kattant bennem valami. Azt éreztem, nem engedhetem el ezt az ötletet és helyet, amíg száz, ezer százalékig bele nem tettem mindent. Még olyan sok lehetőséget éreztem benne.

Ekkor született meg a Pure and Pastel Studio ötlete. Hónapról hónapra tettem bele a dolgokat, a munkámat és a szeretetemet. Így lett egyre Orsisabb. A mai napig nagy örömmel jövök ide be, és foggal-körömmel ragaszkodom a helyhez.”

Orsi szépítette a stúdiót és fotózott, közben pedig kirajzolódott egy újabb lehetőség.

viragfal_kicsi.jpg

A Studio-ba más nők is beleszerettek, akik szívesen tartanak itt rendezvényeket. Például a Női Bizalmi Kör is itt szervezi élményalapú, üzleti kapcsolatépítő estjeit.

A cél és a végeredmény így is az, amire Orsi vágyott: összehozni és összefogni a női energiákat. Inspiráló rendezvényekkel élményt adni, valamint erőt ahhoz, hogy fel merjék vállalni magukat és az álmaikat, azok a nők, akik ide betérnek.

Ahogy megfogalmazta egy a küldetéstudatuk:

Merjünk mi nők összefogni és önmagunk lenni.

Nagyon egyedül maradtunk a mai világban, különösen az anyukák. Azt tapasztalom, sok nőnek elengedték a kezét, magányosak. Az elvárás és a nyomás viszont óriási. Ha nem is roppannak bele, mert van családi vagy egyéb támogatás mögöttük, akkor is szinte kipréseli őket ez a miliő.

Szeretném, ha itt mindenki elengedhetné magát, érezné a segítő szándékot és inspirálódna. Vagy ha más nem, eltöltene itt két önfeledt órát, és jókedvűen menne haza.

 

Így hozhatod ki magadból a legtöbbet egy fotózáson 

Csak párszor beszélgettem az interjú előtt Orsival, de úgy éreztem a fotózásain is ugyanez a cél vezérli.

Nem hagyja egyedül azokat, akik bejelentkeznek hozzá. Már a kezdeti levelezés során hasznos és motiváló tanácsokkal látja el vendégeit. Erre nagy szükség van.

Orsi azt tapasztalja, hogy a legtöbb nő önbizalom hiányában érkezik. El szokták mondani, hogy sok baj lesz velük, mert még nem fotózták őket, vagy hogy nincsenek jó formában, mert még szoptatnak, és ehhez hasonlók...

„Rajtam nem lehet kifogni. A vidámság és cserfesség nálam alap. Ez már oldja a hangulatot.” - mondja nevetve.

Orsi kihozza belőlük a legjobb formájukat, és segíti őket, amíg a képek el nem készülnek.

Közvetetten ezután is, hisz a Pure and Pastel Studio-ban szervezett női rendezvények tovább inspirálhatják és támogathatják őket ezen az önfelfedező úton.

Ahogy említettem, már az első levelekben hasznos tanácsokkal látja el vendégeit.

Például: tabutéma, de a fotózásnál is fontos, hogy ne menstruációs időszakban készüljenek a képek. Tapasztalatból tudjuk, legtöbbször nyűgösek vagyunk ilyenkor.

Figyelmeztet a hajlenövésre, a ruha kiválasztásában is segít. Megalapozza a bizalmat és biztonságérzetet, de az igazi nagy kaland vagy kihívás (nézőpont kérdése) csak ezután jön.

Önbizalom erősítés és önszeretet terápia. Így is nevezhetném azt, ami ezután következik.

Azokat a nőket, akiknél érzem, hogy rettenetesen bizonytalanok vagy izgulnak, meg szoktam kérni arra, hogy nézegessék magukat a tükörben. Nem könnyű végigcsinálni ezt a gyakorlatot (nekem sem), de tapasztalatból tudom, hogy nagyon sokat segít.

El kell kezdeni fürkészni a saját tekintetünket, majd az arcunkat, és részletekbe menően az orrunkat, szemünket, szánkat. Felfedezhetjük a szemünk árnyalatait attól függően, milyenek a fényviszonyok és milyen színű ruha van rajtunk.

Játszhatunk a szánkkal. Figyeljük, mit hoz ki belőle egy mosoly, szebbek, akár szexibbek is lehetünk.

valentin_nap-kicsi_014.jpg

Orsi elmondása szerint érezhető a fotózáson, ki csinálta végig a „tükör-gyakorlatot”, és ki nem. Aki dolgozott magán, már úgy érkezik, hogy „tudja milyen tekintetet keres egy képen, és ki is tudja hozni magából.”

Sok nőnek ez nem működik otthon. Sebaj!

Orsinak van egy hatalmas tükre, amivel újra próbálkozhatnak a fotózás napján.

„Ez a nagy mumus. Vannak hölgyek, akiket igenis újra megkérek, hogy, nézzék meg magukat, gyönyörködjenek. Találják meg a legkedvesebb testrészüket. Szeressék magukat! Ezt néha erőltetni kell, és én meg is teszem.

Ezután tükörből szemből fotózom őket. Szeretem látni a tekintetüket. Szeretem látni, ahogy nő az önbizalmuk.

Mindenki felfedez magából valamit, amit a szürke hétköznapokban észre sem vesz.”

Persze akadnak olyan vendégek is, akik próbálkoznak a tükörrel, végignevetik a fotózást, és bevallják, (még) nem megy ez az önfelfedező játék. A lényeg, hogy jól érezték magukat a bőrükben.

A másik sarkalatos pont Orsinál a retusálás nélküli képkészítés.

Sok jó fotós van Magyarországon. Ez már nem elég, kell az a hozzáadott érték. Azért fontos számomra, hogy megszerettessem saját magával a vendégemet, és önbizalommal teli fotózhassam, mert ez át fog jönni a képeken. Hitelesen ott lesz a tekintetében és a mozdulataiban.

Én elvből nem retusálok. Csak korrekciót végzek. Kiemelem azt, ami egyébként is szép valakin. Nem csinálok gumiarcot vagy hófehér fogakat. Tőlem mindenki a saját legjobb formáját kapja. Ezért a vendégek megdolgoznak, és én mindenben támogatom őket.

Tisztában van vele, hogy ezzel nagyon sok nőt elriaszt, mert van egy réteg, akinek a ránctalanság és a címlapérzés fontos.

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a hozzá érkező vendégek szinte mindegyike nemcsak elfogadta ezt a hozzáállást, de még tetszett is saját magának.

„Az elmúlt egy évben csak egy hölgy ragaszkodott néhány retusált képhez. Ő is csak azért, mert vele már régóta ismerjük egymást, és korábbról így szokta meg. Amióta a saját utamat járhatom, azóta a saját szabályaim szerint is fotózhatok, és ezt a hiteles utat ajánlom mindenkinek, aki eljön hozzám.”

Orsi munkáit megtekinthetitek a Pure&Pastel Photography oldalán. 

Célok és álmok… És mindaz, ami erőt ad hozzájuk 

Orsiéknak kis esküvőjük volt. Imádták. Nem véletlen, hogy szeretné, ha minél többen megélhetnék ezt a gondtalan és boldog érzést. Egy olyan „nagy napot” álmodott meg, amelynek középpontjában tényleg a menyasszony és a vőlegény áll.

Ez lett a Mini Wedding rendezvény.

Nagyon szeretné, ha rövid időn belül elterjedne ez a kis létszámú, ám nagy élményt nyújtó esküvőforma.

studio-kisebb.jpg

Az ötéves tervében az is szerepel, hogy igazán nagy fotós legyen.

Ez nem feltétlenül a sok szakmai elismerést és a díjakat jelenti. Inkább arra vágyik, hogy egyre több nő ismerje meg, és adják tovább a hírét. Szép és hiteles emlékeket szeretni adni nekik, valamint elindítani vagy megerősíteni őket azon az önfelfedező úton.

Már most is sokan kapnak tőle bátorítást, erőt és élményeket.

Ez rengeteg munka és idő. Kíváncsi voltam, Orsi hogyan töltődik. Neki ki és mi ad erőt.

A férjem által töltődöm. Ő a legnagyobb akkumulátorom. Nélküle nem tartanék itt. Töltjük egymást és másokat is.

Amikor megtelik a fejem az emberekkel, gondolatokkal és problémákkal, akkor el kell vonulnom pár napra. Megásom a kis gödröcskémet és elfekszem benne. A jófej férjem segíteni szeretne, de hagyja, mert tudja, hogy kell némi önsajnálat és erőgyűjtés odalent.

Néhány nap után érkezik a fény felülről. Jön egy pozitív levél egy vendégtől vagy egy telefonhívás, és sikerül kimászni. Végig szoktam gondolni utólag, mi is bántott annyira, és rá kell jönnöm, nem történt tragédia, hisz itt a családom, van fedél a fejünk fölött.

Ez a folyamat újra és újra megerősít abban a hitemben, hogy mindenre van megoldás.

Nagy boldogság még anyukámmal csacsogni az élet dolgairól vagy barátokkal időt tölteni.

Imádom az állatokat is. Aki ismer, tudja, hogy van egy nagyfülű kutyám, Tapika. Ő olyan nekünk, mintha a gyermekünk lenne. Jó hozzá hazamenni. Ott ül és vár, feltétel nélkül szeret. A szimpla létezésemért szeret.”

A beszélgetésünkről videó is készült. Ha kíváncsi vagy a teljes interjúra vagy csak megnéznéd, kik vagyunk, milyen a hangunk, kattints. :-) 

A család és a barátok a bázis.

Töltekezz Te is! Építs fel biztos pontokat az életedben.

Olyan sok boldogságot adnak. Ezt megsokszorozva majd tovább is adhatod.

Állj oda a tükör elé Te is, keresd meg magadban a külső és belső értékeket.

És jusson eszedbe Orsi mottója:

„Merj önmagad lenni!”

 

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr7812633681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása