A bikinialakra készülsz, és sóvárogva nézed a péksütiket? Ne kínozd magad, inkább süss tudatosan. Válassz szénhidrátcsökkentett liszteket vagy rostkeverékeket, és csökkentsd a cukorbevitelt (ha használsz, inkább részesítsd előnyben a steviat, eritritet és társait).
Mai receptjavaslatom a sós csiga. Kicsit meguntam a kakaósat. :-)
Változatosságnak kiváló! Én saláta mellé és önmagában is szeretem. Sokféle fűszerrel vagy egyéb hozzávalóval fel lehet dobni. Teljesértékű ebédnek is megfelel.
Hozzávalók
125 g NoCarb rost zsemlemix
2 ek Vega-mix szárított zöldség
1 tk natúr olasz fűszerkeverék
1 csipet só
1/2 tk fokhagymapor
1 ek lágy kókuszzsír
2,5 dl langyos víz
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a kókuszzsírt, majd jó alaposan összedolgozzuk, míg teljesen összeáll egy nagy gombóccá. 10-15 perc pihentetés után már nyújthatjuk is.
Folpack fóliából két nagy téglalapot vágtam, az egyikre ráfektetjük a gombócot, kézzel kilapítjuk, ráfektetjük a másik fóliát és sodrófával fél centi vastag téglalapra nyújtjuk.
Levesszük a felső fóliát, tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és 180*C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Én most kalóriamentes BBQ szósszal kentem meg, apróra vágott aszaltparadicsommal és szezámpehellyel megszórtam, azután pedig főtt tojásos rukkola salátával tálaltam.
El tudom képzelni túrós, spenótos vagy tonhalas gombás töltelékkel is, a variációk száma végtelen!
Jó étvágyat, szép hétvégét!
(Főcímfotó: Pinterest)
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha hasznosnak találtad, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!