Olyan receptet hoztam, amit egész évben megszokhattatok tőlem: egészséges, nem hízlal, és még elkészíteni sem nehéz.
Hozzávalók a tésztához:
13 dkg Dia-Wellness Favorit-3 lisztkeverék
10 dkg kókuszolaj
12,5 dkg víz
4 L-es tojás
A tésztához a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kókuszolajat közepes lángon, tapadásmentes edényben felmelegítjük. Közben fakanál segítségével egynemű masszává keverjük a lisztet és a vizet. Folytonos keverés mellett lassan hozzáöntjük az olajhoz, és addig tartjuk a tűzön, amíg ragacsos masszává nem válik.
Ekkor áttesszük a habverőfejjel ellátott robotgép táljába. Folytonos verés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat (mindegyikkel egy-egy percig verve). Amikor szép sárga egyenletes masszává válik, sütőpapíros lemezre fél-fél evőkanálnyi halmokat teszünk, sütés közben a tészta megnő. Tíz percig sütjük, majd a hőfokot visszavéve 175 fokon további tíz percig.
Kihűtjük. Levágjuk a kalapját.
Krém:
No carb vaníliás puding
Kesudió tej
Klasszikus módon megfőzzük a pudingot. Fóliával letakarva (hogy ne bőrösödjön meg a teteje) kihűtjük!
Hab:
Én cukormentes növényi tejszínhabot használtam, két evőkanál Dia-Wellness csokis mogyorókrémmel megbolondítva.
A kihűlt, levágott fánkokba csillagcsöves habzsákkal töltöttem először a vaníliás krémet, majd a mogyorós habot.
Isteni lett!
Olyan süti ez, amivel méltón zárhatjuk az évet! Jól mutat, könnyű és finom!
2016-ban vigyázhattam a formátokra és egészségetekre, ez megtisztelő!
Nagyon fontos számomra a tudatos táplálkozás és a mozgás. Oda kell rájuk figyelni, be kell iktatni őket a hétköznapokba, mert így előzhetjük meg a betegségeket, fásultságot és erőtlenséget.
Legyen a kezedben az irányítás jövőre is!
Boldog, tudatos és sikeres új évet kívánok Nektek!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com