Nagyon hamis keksztekercs

2016. december 02.

Ez az igazi, hamisítatlan cukros-kekszes-vajas kalóriabomba nem túl egészséges és alakbarát, így megreformáltam a receptet. 

kokusztekercs.jpg

HOZZÁVALÓK

Tésztához:
250 g darált kókusz, mandula- vagy gesztenyeliszt
50 g proteinpor (én csokisat használtam)
folyékony édesítőszer
20 g natúr kakaópor
pár csepp rumaroma
3-4 ek baracklekvár (cukormentes!)

A krémhez:
100 g kókuszreszelék
2 dl 0,1%-os tej
3-4 evőkanál vaníliás protein (ajánlott kevert vagy casein típusút választani)
édesítő

A krém-hadművelet:

Egy edénybe beleöntöd a tejjel elkevert proteint, majd éber felügyelet mellett felforralhatod. Figyelsz, vársz, kavargatsz…és ezt játszod egészen addig, amíg fel nem fut a tej. Ha megvan, lehúzod a tűzről, belekavarod a kókuszreszeléket, egy edénnyel lefeded, és türelmesen várod, hogy összeálljon.

A tészta-történet sem túl bonyolult:

Mindent szépen összekeversz, annyi folyadékkal, hogy az egész jól egybeálljon. Ha belőtted az arányokat és beledolgoztál a masszába mindent, akkor alufólián kinyújthatod a tésztát, és rákenheted a krémet. Ha megvagy, ügyesen feltekerheted és zárásképp megszórhatod kókuszreszelékkel. A kész művet be kell tenni a hűtőbe egy kis időre, hogy keményebb és szeletelhetőbb állagú legyen.

Nem hízlal és még az ünnepi hangulathoz is hozzáad.

Jó hétvégét!

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

(Fotó: Pinterest)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr212018051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kolbászos úrvacsora 2016.12.04. 18:23:38

Sült kolbásznak való Jézus. Finomabb lenne, mint az ostya. Persze sokak hasát elcsapná az ilyen zsíros úrvacsora. Kép forrása: Ehető Jézus facebook oldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása