Mire jó a networking?

2016. szeptember 06.

A tudatos üzletépítés egyik fontos eleme a networking. Ugyan hálózatépítésre fordítják, de semmi köze az MLM-hez. Olvasd tovább bátran, különösen ha vállakozó vagy.

meetup_com.jpg

1. Segít az elindulásban vagy, ha elakadásaid vannak

Az üzleti kapcsolatépítő közösségek biztosan segítenek neked, ha szeretnél vállalkozni, és millió kérdésed van az elindulással kapcsolatban; vagy ha van már céged, de úgy érzed megrekedt a haladásban. Mentorokkal, vagy csoportos szakmai programokkal támogatják a kezdésed, fejlődésed. 

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (www.fivosz.hu) oldott hangulatú és komoly színvonalú, szakmai eseményeket is szervez.

„Egyre bővültünk, mára pedig az ország legnagyobb fiatal vállalkozókat tömörítő szervezete lettünk. Negyvenéves korig bárki csatlakozhat hozzánk. Határon túli magyarok felé is nyitunk, a szlovákiai magyarokkal már együttműködünk. Érdekes tapasztalatot cserélni, megismerni, mik a lokális problémák.” (Inotay Petra, a FIVOSZ Női Bizottságának elnöke)

2. Bővítheted az ügyfélköröd

Az üzleti kapcsolatépítő események kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy bemutasd a céged vagy saját magad. Legtöbb esetben előre meghatározott idő áll rendelkezésre (pl. egy perc), hogy ezt megtedd. Ha valaki felkelti az érdeklődéset, vagy más lát benned fantáziát, akkor a rendezvény után még lehet beszélgetni, elérhetőséget cserélni, és egy találkozót összehozni, amiből üzlet (is) születhet.

A BCC (www.bcc-hungary.hu) üzleti reggelijén csak egyszer jártam, de nagyon effektívnek találtam. Egymás megismerésére fókuszálnak a tagok. A céged (és saját magad) prezentáció keretében is bemutathatod. Hatékonyan működik a referencia adás/kapás és egymás segítése. 

3. Befektetőket vagy együttműködő partnereket találhatsz

Van egy (vagy több) szuper ötleted, de tőke vagy támogatás kellene hozzá? Az üzleti kapcsolatépítő körökben biztosan akad, aki segít (anyagilag), vagy összeköt valakivel, aki a te embered. 

4. Élményt és ismerősöket szerezhetsz

A legtöbb networking rendezvényen van meghívott ("sztár") előadó. Olyan (üzlet)ember, aki már letett valamit az asztalra, aki a tapasztalataival biztosan gazdagít. Testközelbe kerülhetsz azokkal, akikre felnézel. Mikor és hol beszélgethettem volna – egy laza vacsora keretén belül – egyik példaképemmel, Bombera Krisztinával az oktatásról, a vállalkozás indításról?

A Bizalmi Kör (www.bizalmikor.hu) üzleti reggelijein és vacsoráin, hangulatos helyen, pozitív társaságban lehet közelebbről megismerni kiváló szakembereket, és (üzleti) kapcsolatokat építeni.

„A Bizalmi Kör célja, hogy a tapasztalatcsere mellett ajánlásokkal segítsük egymás munkáját. Az ajánlás tulajdonképpen a bizalom jele, és ezt fontos kialakítani, mert ezáltal sokkal könnyebben nyílnak meg ajtók, egyszerűbb dolgozni és szeretni azt, amivel foglalkozunk.” (Kecskés Adrienn, a Női Bizalmi Kör volt vezetője)

 cultivate.jpg

5. Fejleszti a kommunikációs képességed

Ha kapcsolatépítő rendezvényre megy az ember, ott bizony beszélni kell. Bátran oda kell menni a jelenlévőkhöz, jól irányzott kérdésekkel megismerni őket, és magunkat is szimpatikusan „el(ő)adni”. Ahogy említettem, a legtöbb networking rendezvényen van egy „hivatalos” bemutatkozó rész. Erre az egyperces beszédre (pitchre) készülni kell, hogy sikerüljön jól átadni az üzeneted, felhívni magadra a figyelmet.

Erre és prezentációk sikeres előadására is felkészít a Budapest Business Brunch.

Szerdánként találkoznak a tagok. Egymás beszédét meghallgatják és értékelik. Mindekinek fejlődhet az előadástechnikája, aki ide jár. Sőt, még rögtönzésben is próbára teheti magát.

Az estéket kiváló szakemberek előadásai teszik még tarlamassabbá.

 

6. (Ön)bizalom építő

Minden alkalommal ügyesebben mutatod be magad és a céged; egyre könnyebben találod meg a hangot másokkal; és persze egyre jobban érzed magad. Ügyfelekre, üzleti partnerekre, ismerősökre és barátokra lelhetsz. Építed az önbizalmad, és a bizalmat a céged felé.

Aki belép a networking világába, nemcsak a vállalkozása fellendítésén dolgozik, hanem saját magán is. Izgalmas és hasznos időtöltés lesz!

 

A networking számomra nem más, mint tudatos, üzleti kapcsolatépítés, ami még önbizalom erősítésre és kommunikáció fejlesztésre is kiváló.

Mindekinek azt javaslom, vágjon bele bátran!

 

(Képforrás: www.meetup.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr7311682055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása