Kávébár biciklin – egy stockholmi startup felveszi a versenyt a Starbucks-szal

2016. augusztus 22.

Bárhol, bármikor ott lehet ez a tündéri háromkerekű járgány. Bio kávét, süteményeket és gyümölcsöket kínál a Wheelys kávébár. Megálmodói „zöld forradalmat” ígérnek, valamint jó üzletet a szabad lelkű és kerékpárimádó célközönségnek.full2.jpeg

A biciklin guruló kávébár ötlete egy fiatal, stockholmi társaság fejéből pattant ki még 2014-ben. Jól menő reklámügynökségüket feladták, hogy "megváltsák a világot".

Merthogy, ez a vállalkozás:

- könnyen elindítható (mindössze 5000 dollár szükséges hozzá, nem 500.000, mint például a Starbucks esetében)

- gyorsan megtéríti a befektetett összeget

- mobil, nincs helyhez kötve

- bérleti díjat nem igényel

- környezetbarát:

nem szennyezi a levegőt; sőt, különleges szűrőberendezésének hála tisztítja is; a bio kávé után maradt zaccot összegyűjtik, növényvédő szerként és talajlazítóként újrahasznosítják

A kerékpár mellé - havi 200 dollár előfizetés ellenében - árut és oktatóanyagot is kap, aki csatlakozik. Egy Wheelys applikáció segítségével pedig minden információt és tagot elérhet, hogy naprakész legyen.

Több sikeres kampány van már a stockholmi startup mögött. Minden összegyűlt pénzt felhasználnak a kerékpárok tökéletesítésére. Támogatójuk – többek közt – az ismert startup inkubátor: az Y-Combinator, és a Gmail megalkotója: Paul Buchheit.

Sokan a leginnovatívabb céghez, az Uber-hez hasonlítják őket. A világ több mint 45 országában már ott vannak a három kerekű kávébárok.

Ki tudja, lehet, hogy hamarosan szembe gurul velünk is egy Budapesten...

Bővebb információ: www.wheelyscafe.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr1811358208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása