A pizza lehet egészséges és alakbarát is. NoCarb rost sütőmixet összekevertem szezámmag liszttel, és kaptam egy szuper pizza tésztát. Kedvetek szerint pakoljátok rá a feltétet. Én ma tonhalra vágytam.
HOZZÁVALÓK:
2 db tojás
6 ek NoCarb rost sütőmix
4 ek szezámmag liszt
1 tk sütőpor
1 ek olvasztott kókuszolaj
Só
Pici víz (nagyon apránként hozzákeverve)
Plusz: feltétnek való mindenféle
Mi az a NoCarb rost sütőmix?
Gluténmentes, allergénmentes 100% rostkeverék, gyakorlatilag felszívódó szénhidrát nélkül! Alkalmas piskóták, péksütemények elkészítésére!
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia 17Kcal
- Zsír <1g
- Fehérje <1g
- Szénhidrát <2g
- rost 95-97g
Összetevők
Gluténmentes növényi rostok: cellulóz, útifűmaghéj, konjac liszt, agar-agar, pektin
ELKÉSZÍTÉS:
Minden hozzávalót késes robotgépbe tettem. Alaposan összedolgozta az alapanyagokat. (Simán keverőtálban is összeáll.) A vizet apránként adagoltam, addig kevertem egy kicsit a tésztán, amíg gyúrható állagú nem lett.
Két fólia között kinyújtottam, kb. 3 mm vastagra.
Feltétnek én két evőkanál natúr joghurtot kentem el a tetején és egy doboz lecsöpögtetett konzerv tonhalat.
Karikáztam rá egy paradicsomot és csemege uborkát, lehet rátenni olívabogyót is. Végül pedig megszórtam zsírszegény füstölt-reszelt sajttal.
180 Celsius-fokon légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt megsütöttem!
Isteni lett!
Jó étvágyat!
Bablena Hajnalka