A nyári nap képes megújítani életerőnket

- Ötperces hangulatjavító technikák -

2016. augusztus 03.

Az előző írásokban már volt szó arról, hogy az évkörben minden hónapban más-más szervünk újul meg. Ezzel együtt életünk különböző területein van lehetőségünk felismerni és elengedni mindazt, ami már nem szolgálja az örömünket, a fejlődésünket.  

szepkepek_hu.jpg

Az év első felében felismertük a félelmeinket, elengedtük a mérgező viselkedési mintákat, megtaláltuk önMAGunkat, így már képesek vagyunk a saját érdekünkben jó döntéseket hozni, kiállni MAGunkért. Ekkor érkeztünk meg a július hónapba, amikor a legforróbban tűz a nap, felserkentve az életenergiáinkat, megújítva a élet áramlását a testünkben és a lelkünkben. Júliusban tehát a keringésünk és a szexualitásunk kapott új energiákat.

A forró, nyári időszak felhozhat régi fájdalmakat és emlékeket is, főként a nőiségünket ért megpróbáltatásokat őrző lenyomatokat - testünkben és lelkünkben egyaránt.  Ha csípő és deréktáji fájdalmakat, szúrást  érzünk, akkor érdemes elvonulni a nyári forgatagból egy csendesebb zugba és engedni, hogy feljöjjenek a múltból képek, érzések, gondolatok a fájó testrészünkkel kapcsolatban. 

A keringési rendszerünk hordozza a sejtjeinkhez az életet adó tápanyagokat, de nem csak fizikai szinten! A gondolatok, az érzelmek is áramlanak bennünk, elő-előbukkannak és áthatják mindennapjainkat. Érdemes tudatosnak lenni arra, hogy milyen gondolatokkal, érzelmekkel, szellemi és lelki táplálékkal látjuk el sejtjeinket, önMAGunkat. 

A feldolgozatlan gyermekkori traumák, szexuális zaklatások, sérelmek, nemcsak fizikai, hanem szóban történt megaláztatások aktiválódhatnak  ebben az időszakban akkor is, ha úgy hittük, hogy már lenyomtuk a tudatalattinkba ezeket az emlékeket.

A szexualitáshoz évszázadokig hozzá tartozott a bűntudatkeltés. Az egyházi és világi hatalmak minden korban szabályozni igyekeztek az emberek magánéletét, bűnösnek kiáltották ki és olykor halállal büntették a helytelen szexuális viselkedést, ami mélyen bevésődött generációk gondolkodási és viselkedési mintáiba. A torkunk a mai napig összeszorul, ha bűnösnek érezzük magunkat: ha úgy  hisszük, hogy valamit elrontottunk, nem cselekedtünk megfelelően. 

A megoldás mindig az elengedésben van. A keleti harcművészet és mozgásgyakorlatok (pl: Tai Chi, Csikung) alapeleme a zárás és a nyitás megtanulása: az elengedés és a befogadás harmóniájának, egymást egyre magasabb szinten váltó  táncának megtanulása. Az újat nem tudjuk befogadni addig, amíg a régi terpeszkedik bennünk. Ez igaz az érzelmeinkre, gondolatainkra is. Igazán új, magasabb minőséget hordozó szerelmet nem találhatunk addig, amíg a régi, nem működő, fájdalmas kapcsolati minta, vagy éppen a bűntudat határozza meg mindennapjainkat.

Hagyjuk, hogy az életenergiák áramlása a vérkeringésünkkel kimossa belőlünk az összes fájdalmat, áldozatszerepet, bűntudatot, így a nyári nap heve képes lesz felszítani és megújítani életerőnket. 

 

Narancsik Ágnes

www.fejlodom.hu

narancsik.agnes@fejlodom.hu

 

(Fotó forrása: www.szepkepek.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr938932142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása