"Evés után fáj a fejem és nehezen tudok koncentrálni."

- Ötperces hangulatjavító technikák -

2016. július 27.

Testi vagy lelki oka lehet a rendszeres evés utáni fejfájásnak? Álljunk meg kicsit a hétköznapi rohanásban, figyeljünk a belső hangukra és arra, mit szeretne jelezni a test. 

doctorshealthpress_com.jpg

A fejfájásnak rengeteg oka lehet, de ha jellemzően étkezés után érezzük, akkor érdemes az epeműködésünket segíteni.

Ha egyenesen állva a testünk mellett két oldalt kinyújtjuk a karunkat, akkor a középső ujjunk végénél a „nadrágvarráson” van egy olyan pont, amit ha finoman megnyomunk, fájdalmat érzünk, de legalább is érzékeny lehet. Ezt a pontot masszírozzuk át evés után. Jót fog tenni az emésztésünknek.

Az étkezést követően, ha már nincs nagyon tele a gyomrunk, álljunk egyenesen, nyújtsuk fel a fülünk mellett a két karunkat, és egyenes háttal dőljünk finoman jobbra, majd balra, úgy, mintha fák lennénk, akiket a szél hajlít. Rendkívül felfrissíti a mozdulat a keringést és az epeműködést is.

Mint említettem a fejfájásnak számos oka lehet. A magyar nyelvben a szólások, közmondások jól tükrözik a népi gyógyászat bölcsességét, tapasztalatait. Ha valakinek fáj valami miatt a feje, az azt jelenti, hogy valami gondja van, esetleg el kell hagynia a komfortzónáját, hogy megoldjon egy helyzetet, vagy egyszerűen hagynia kellene, hogy magától (másoktól) megoldódjon. Ez pedig ellenállást szül benne. Ha már beindítottuk a két agyféltekénk összehangolt működését, akkor gyakoroljuk az intuíciónkra való hallgatást is az ilyen helyzetekben.

Az első gondolat a jó gondolat” - tartja a mondás. És ez annál inkább így van, minél jobban hallgatunk a belső tanácsadónkra, a saját intuíciónkra, és még el is hisszük neki, hogy tényleg igaza van. Ha gyakoroljuk a belülre figyelést, egyre több tapasztalatot szerzünk saját működésmódunkkal kapcsolatban, tanuljuk önmagunkat, egyre kevesebbet fog fájni a fejünk is a megoldatlan problémák miatt.

 

Narancsik Ágnes

narancsik.agnes@fejlodom.hu

www.fejlodom.blog.hu

(Fotó: doctorshealthpress.com)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr378917360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása