Nagyon vártam az eperszezont! Önmagában is isteni ez a gyümölcs, de kiváló turmixba, tortába, fagyiba vagy levesbe. Most az egyik kedvenc levesemet osztom meg veletek.
HOZZÁVALÓK / 4 adag
A leveshez:
50 dkg eper
1 dl mandulatej (vagy bármilyen növényi tej ami van, de akár a zsírszegény bocitej is játszik)
2 dl kókusztejszín
fahéj ízlés szerint
30 g proteinpor (habos, krémes, sűrű lesz tőle a leves ha jól összeturmixoljuk, az íz opcionális)
1 teáskanál eritrit
1 db vanília (kikapart belseje)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
0.5 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
A túrógombóchoz
20 dkg zsírszegény túró
30 g proteinpor (vanília, marcipán, sütikrém, csoki... bármi)
3 ek eritrit
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
0.5 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
3 dkg mandulapehely (pirított)
ELKÉSZÍTÉS
Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapart magjait. Ízlés szerint édesítjük. Hűtőbe tesszük és jól behűtjük tálalásig.
A gombóchoz a túrót villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a proteinport. Reszelt citromhéjjal és porcukorral alaposan összekeverjük. Két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk belőle, majd meghempergetjük pirított mandulában.
Jó étvágyat, kellemes hosszú hétvégét!
Bablena Hajnalka