Hozzávalók:
50g rost sütőmix
20g kakaópor
30g csokis proteinpor
10g sütőpor
50-70 g eritrit (ízlés és protein függő)
20g szőlőmagolaj
3 tojás
1dl víz
Elkészítés:
A nedves és a száraz alapanyagokat külön-külön elvegyítjük egymással.
Majd az egészet homogén masszává keverjük. Én 6 db közepes méretű muffinnak
megfelelő virág alakú szilikon formában sütöttem ki a masszát.
180°C-ra előmelegített sütőben, kb 20-25 perc alatt.
Egy kis extra tipp:
Ezzel a recepttel készítettem már töltött duplacsokis muffinkákat is.
A dupla csokissága abban rejlik, hogy szintén 6 közepes muffinformába osztottam el
a csokis muffin masszát, plusz tölteléknek használtam hozzá cukormentes házi
"nutellát". Mindegyik süti közepébe tettem egy teáskanál sűrű
csokis-mogyorókrémet, ami belesüppedt a könnyű tésztába.
Sütésnél ugyanúgy jártam el.
Jó étvágyat!
Bablena Hajnalka