Torták, amiket bátran ehetsz, akkor is, ha éppen diétázol

2017. szeptember 30.

Idén arra lettem figyelmes, hogy egyik édességfesztivál követi a másikat. Persze lehet, hogy csak a versenydiétám miatt tűnnek fel annyira. Most nagyon oda kell figyelnem arra, mit és mennyit eszem. Az ilyen fesztiválokon sajnos csak a szemem legeltetem, de miután hazaérek, kisütök valami finomat, amit én is megehetek. cake_focim.jpg

És te is megeheted! Akkor is, ha diétázol és akkor is, ha "csak" odafigyelsz az egészséges étkezésre.

Íme néhány fitt tortarecept, hogy te is megédesíthesd a napjaid! :-)

 

Fűszeres körtetorta

Piskóta:
3 db tojás 
3 ek cukormentes minőségi kakaó
3 ek eritrit (aki édesebben szereti, annak 5 ek)

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk! A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt és azt is fehéredésig habosítjuk. Rászitáljuk a tojásfehérje habra a kakaót, ráöntjük a sárgáját, majd óvatosan elkeverjük az egészet. Az így kapott csokihabot 18 centis szilikon sütiformába öntjük, és 130*c fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Krém
1 csomag vaníliás Dia-wellness hidegpuding
2 dl kókusztej
2-3 ek zsírszegény mascarpone
3 ek házi körtelekvár

HÁZI KÖRTELEKVÁR:

Egy kis üveghez: 3-4 körtét meghámozunk, feldarabolunk, mikrózható tálba tesszük kb. fél deci vízzel, 2-3 ek eritrittel, 3-4 szem szegfűszeggel, két rúd fahéjjal és egy fél citrom levével. Mikróban kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadunk egy fél teáskanál konjac lisztet, botmixerrel pépesítjük, és steril üvegbe töltjük.


A pudingot 2 dl kókusztejjel kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponet, és azzal is tovább krémesítjük. 

Kettévágjuk a csokis piskótát. Megkenjük lekvárral, majd a krém kétharmadával mehet rá a másik fél piskóta. Lefedjük a maradék krémmel, díszítjük lekvárral és friss körteszeletekkel!

Mennyei, könnyű, finom!  

korte.jpg

Fittmisu torta

Piskóta:
3 db tojás
3 ek por eritrit
3 ek NoCarb liszt

Krém:
2 dl növényi tejszín (cukormentes‼)
2-3 ek por eritrit
Vaníliapor
200 g Linessa zsírszegény sajtkrém
(Nekem laktóz intoleranciám van, de ebben a mennyiségben semennyire nem érzékelte a szervezetem a tünetekeket. Aki nem fogyaszt tejterméket, használjon 1 dl-rel több növényi tejszínt, és hagyja el a sajtkrémet!)

Egyéb
1 dl jó minőségű presszókávé
1 db víz
2-3 ek eritrit
Pár csepp rumaroma

Elkészítés:
A piskótához előmelegítjük a sütőt 180*C fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig habosítjuk kézi habverővel. Majd tiszta habverőkkel, a fehérjét is kemény habbá verjük.

Ha kikeményedett, mehet hozzá az eritrit. Addig habosítjuk míg fényes nem lesz. Rászitáljuk a NoCarb lisztet, hozzáöntjük a habos tojássárgákat, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.

20x20cms szilikon formába öntve, 5-6 perc alatt megsütjük.
(Tűpróba ajánlott!)

Amíg sül és hül a piskóta, elkészítjük a továbbiakat. 
A krémhez felverjük kemény habbá a tejszínt a poreritrittel. Majd kihabosítjuk a sajtkrémet is kicsit, és két-három részletben hozzámixeljük a habot.
Hűtőbe helyezzük, amíg lefőzünk egy kávét, és feldaraboljuk tetszőleges hasábokra a piskótát. Nem baj, ha még kicsit langyos, a kávé is az lesz. 

Tortaformában is elkészíthető a fittmisu!

Kiválasztunk egy tetszôleges üvegtálat, egy kis tálkába töltjük a presszót, ízesítjük eritrittel és rumaromával, elővesszük a habot is a hűtőből. 

A rétegezés a következő:
Tál aljára vékony réteg hab
Kávéba mártott piskóták szorosan egymás mellett
Hab
Mártott piskóta
Hab
Mártott piskóta
Hab
A tetejét pedig karobporal hintettem
Mehet a hűtőbe 1-2 óra pihentetésre, és már lehet is enni!

  fiitmisu.jpg

Kinder maxi king parfé torta

Hozzávalók:
250 g zsírszegény túró
250 g cottage cheese
60 g vaniliás tejsavó fehérje
1 bio citrom leve és héja
2-4 ek eritritol

Tálaláshoz cukormentes tejcsoki és pucolt földimogyi.

Elkészítés:
Mindent krémesre turmixolunk, és egy nagyobbacska fagyasztható formába töltjük.

Maximum 1-1,5 cm vastagságú legyen a töltés. Ha laposabb, a fagyi könnyebben szeletelhető fagyosan is. Erre azért van szükség, mert miután megfagyott nagyon kemény és kristályos lesz a zsírszegénysége miatt. 

A tálalástól lesz igazi maxi kinges a dolog. Szeleteket vágunk a fagyiból. Cukormentes étcsokit olvasztunk, a fagyikára locsoljuk, a kalóriamentes karamell sziruppal is megöntözzük, végül megszórjuk földimogyoróval. 

 

Fitt - Cheesecake

Krém:
450g görögjoghurt
3 db tojás
1 db bio citrom leve és héja
1 vanília rúd kikapart belseje
4 ek eritrit
1 ek útifű maghéj
60 g tejsavó protein (sütikrém ízűt használtam)

Süti alj:
150 g mogyorópehely
3 ek útifű maghéj
3 ek eritrit
1 csipet só
Annyi víz, amennyivel összetapad

Elkészítés:
A torta aljának hozzávalóit a víz kivételével egy 18 cm átmérőjű szilikon tortaformába öntjük és apránként adagoljuk hozzá a vizet. Kevergetjük, nyomkodjuk, adagoljuk, míg összetapasztható állagú morzsát kapunk. Ezt simán lenyomkodjuk a szilikonforma aljába. 

A krém hozzávalóit egyszerűen botmixerrel vagy késes aprítóval összekeverjük. Majd a mogyorós aljra töltjük.

140*C fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 percig sütjük vízfürdőben.

(Ez annyit jelent, hogy egy nagyobb tepsibe félig vizet töltünk, ebbe ültetjük a szilikonos tortaformát, amiben a sajttortánk lapul. Így tesszük be a sütőbe sülni.)
Akkor zárjuk le a sütőt, ha szépen megbarnult a krém teteje, és a közepe még lágy, rezgős. 
Miután lezártuk, majd hagyjuk benne kihűlni a tortát.

Ha kihűl, 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ezután emeljük ki a tortaformából, és cukormentes sziruppal, lekvárral, fagylalttal, friss gyümölccsel tálaljuk!

chocolate-cake-60559-1.jpeg

Csokitorta:

Piskótához:
6 db tojás
3 ek zsírszegény holland kakaópor
3 ek NoCarb rostmix
6 ek eritrit

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig felhabosítjuk, hozzáadunk 3 ek eritritet, tovább habosítjuk. Rászitáljuk a rostmixet és a kakaót, és alaposan összedolgozzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 3 ek eritritet is, és ezzel tovább keverjük. Ráöntjük a tojássárgás krémet, és spatulával óvatosan összedolgozzuk a piskótamasszát. Nagy méretű szilikonos tortaformába öntjük, és 180'C fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ajánlatos a tűpróba.

Krém:
2 csomag dia-wellness hideg csokipuding
3 dl tej (én 0,D %osat használtam)
4 ek ghee vagy margarin

A pudingport a tejjel krémmé keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a puha gheet vagy margarint, és jó krémesre, homogénre keverjük a krémet. Használatig hűtőbe tesszük.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és megkenjük a csokikrémmel. 

 

Sütés nélküli fitt joghurttorta

Hozzávalók egy 18cm-es formához:

150 g diabetikus csokis, édes omlós keksz 
100 g vaj
1 tk rum aroma
750 ml natúr joghurt (2 nagy doboz)
2 db bio citrom reszelt héja és leve
150 g poreritrit
2 csomag zselatinfix


Elkészítés:
A kekszet daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, és egy teáskanál rum aroma társaságában keverjük el a darált keksszel. Az egészet simítsuk el egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába (Jól nyomkodjuk le egy lapos aljú pohár segítségével, és tegyük be a hűtőbe).
A joghurtot, az édesítőt és a citrom részeket keverjük össze a zselatin fix-szel (én robotgéppel tettem, de turmix vagy botmixer is megteszi), míg teljesen össze nem olvad.

Ezután csak a kekszes alapra kell önteni. Én 5-6 db cukormentes háztartási kekszet tördeltem a tetejére díszítés gyanánt. Mehet vissza a hűtőbe néhány órára dermedni. Ennyi.

 

Jó nassolást! :-)

 

hajnisulyok.jpg 

A hét idézete:

“Az energiád és a lelkesedésed azután keletkezik, hogy belevágtál valamibe.”
(Andrew Matthews)

 

 

(Képek: Unsplash.com)

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr8212912401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása