A héten végre megcsapott a nyár szele. Gyönyörűen süt a nap, előkerültek a szandálok, szoknyák, kisruhák. És ami a legjobb: jóízűen fagyizhatunk. Ha nem szeretnéd a véletlenre bízni az összetevőket és a kalóriamennyiséget, készítsd el otthon ezt a finomságot.
Én most a banános-mogyorós paleo fagyira szavaztam. Imádom!
Az elkészítés egyáltalán nem bonyolult, a végeredmény isteni.
Hozzávalók:
3 dl forró víz
1 csomag No Carb vaníliás puding
2 db fagyasztott banán
1 púpos ek. mogyoróvaj
2 tojásfehérje habbá verve
1 csipet só
1-2 tk citromlé
édesítő
Elkészítés:
A forró vizet turmixgépbe töltöm, hozzáadom a Nocarb pudinport és az édesítőt, majd sűrűsödésig turmixolom. Beleteszem a fagyasztott banánkarikákat és a mogyoróvajat, tovább turmixolom a masszát. Amíg a gép krémesít, habverővel felverem a tojásfehérjét, hozzáadom a csipet sót és a citromlevet. Továbbkeverem, amíg kemény és fényes habot kapok. Összeforgatom a banános mogyivajas krémmel. Fagyasztható dobozba töltöm és jégszekrénybe teszem 3-4 órára.
Fogyasztás előtt fél órával érdemes kivenni, majd botmixerrel áthabosítani az egészet, vagy félóránkét is lehet mixelni a kristályosodás elkerülése végett. Ajánlom ezt 3-4 alkalommal elvégezni (ha fagyigéppel készíted, akkor nem szükséges).
Élvezzétek a fagyit, és ezt a napsütéses hétvégét is!
"Változnak az idők, nekem is tudni kell változni, új célokat keresni, megvalósítani."
(Kathi Béla)
(Főcímkép: Pinterest)
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!