Szeretem, mert ünnepi hangulatú. Ha nincs is hó, van Raffaello golyó. A telet idézi és a könnyedséget. Az a verzió, amit én készítek, bátran fogyasztható, nem kalóriadús, csak finom.
Hozzávalók / 8 adag
10 dkg bio kókusztejpor
50 ml víz
60 g savanykás, cukormentes lekvár (én birs körtét használtam)
50 g kókuszos proteinpor (vanilia, sütikrém, keksz, fahéj, mandula...egyéb tetszőleges ízekkel is remekül működik)
50 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
hámozott, egész mandula
Elkészítés
A vizet a a proteinporral összeturmixoljuk.
Majd összekeverjük a kókusztejport és a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a protein shaket, és sűrű homogén masszává keverjük. Ezután eldolgozzuk benne a lekvárt, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
Egy óra elteltével kivesszük, s golyókat formálunk belőle - kb. egy púpos teáskanálnyi masszából -, melynek a közepébe egy mandulát teszünk: kivesszük a masszából a golyónyi anyagot, a tenyerünkbe vesszük, majd a közepébe nyomjuk a mandulát és golyót formázunk belőle.
Megforgatjuk kókuszreszelékben.
Egy éjszakára hűtőben hagyjuk őket, s utána máris fogyasztható.
Biztosan hozzáad a család ünnepi élményéhez.
Nagyon boldog, egészségtudatos karácsonyt!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
(Fotó: Pinterest)