Azt mondják, az uborka csodaszer, számos jótékony hatása van! Hidratál, jó arcpakolásnak, B- és C-vitamin forrás, segíti az emésztést, és kiváló saláta készíthető belőle. Nemcsak a joghurtos és ecetes változatokra gondolok. Azok is finomak, de hoztam valami mást, egy különleges, japán uborkasalit.
Könnyű ebéd köret kánikulában. A roston borsos-citromos csirkemell mellé nekem isteni volt!
Hozzávalók / 2 adag
60 dkg kígyóuborka
4 ek balzsamecet
2 ek szójaszósz
1 tk só
1 teáskanál eritrit (én előbb kicsit feloldottam pár csepp meleg vízben, és úgy adtam hozzá)
2 teáskanál szezámmag
Elkészítés
Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk.
A balzsamecetet a sóval, az eritrit oldattal és a szójaszósszal jól elkeverjük – a só olvadjon el.
A dresszingből keveset a tálra merünk, az uborkákat szépen rásorakoztatjuk.
A maradék öntetet az uborkára csurgatjuk.
A szezámmagot szárazon egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd azt is az uborkára szórjuk.
Egészségetekre!
Kellemes nyári hétvégét!
Bablena Hajnalka