Lecsós csirke ragu - a magyar focicsapat tiszteletére

2016. július 01.

Még mindig lázban ég az ország, hála a focicsapatunknak. Le a kalappal fiúk! A hétvégi receptemmel is előttük tisztelgünk. Köszönjük a sok boldog és izgalmas percet!

lecso.jpg

Egyszerűen imádom ezt az ételt! Könnyen elkészíthető, laktató, tele van zöldséggel, a csirkében ott a protein, a rizs gluténmentes. Kell ennél jobb?

Jöjjön a kedvenc lecsós csirke ragum - magyarosan tálalva.

Hozzávalók:

Kb. 500 g csirkemell filé kis kockákra vágva

2 közepes fej vöröshagyma kis kockákra darabolva
4-5 nagyobb tv paprika felkockázva
5-6 paradicsom kis darabokra vágva
1 tk kókuszolaj
Sok-sok fekete és cayenne bors, valamint himalaya só

Egy nagyobb edényben (én wok-ot használok), felhevítjük a kókuszolajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és kicsit pirítjuk, majd mehet hozzá a pipihusi. Fűszerezzük gazdagon.

Ha kifehéredett mindenhol, hozzá lehet adni a maradék zöldséget, és addig főzzük -  közepes lángon néha átforgatva -, míg a zöldségekből egy kellemes pépes ragu nem zubog a megpuhult húskockákon.

Én magában szoktam fogyasztani, vagy cukormentes csemegeubival. Lehet rizzsel, tükörtojással is gazdagítani, annak aki a klasszikusabb vonalat kedveli.

Jó étvágyat!

A foci Eb-hez pedig további jó szurkolást!

 

Bablena Hajnalka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr478856064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása