A pizzát nagyon sokan szeretik, de van aki fogyókúra vagy allergia miatt nem eheti. Az a jó, hogy otthon is elkészíthető, úgy ahogy te szereted vagy eheted. És még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá ebben a melegben. Ma elhoztam nektek az én kedvenc pizzámat. Lesz benne fehérje por, mert az izmoknak nagyon fontos. Ha ennek nem vagy nagy rajongója, helyettesítheted teljes kiörlésű liszttel, vagy gluténmentes változatokkal.
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
3 db tojás fehérje
25 g szójafehérje izolátum
1-2 ek sómentes vegeta (natura vega-mixet használok, só és burgonya sincs benne)
2-3 db szárított paradicsom
pici tengeri só, bors, őrölt kömény
2-3 ek víz
Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egy krémes, csomómentes gofritészta szerű masszát kapjunk.
Egy tapadásmentes serpenyőben leheletnyi kókuszolajon, fedő alatt sütjük az egyik oldalát.
Miután már késznek ítéled, egy ügyes, gyors mozdulattal fordítsd át.
FELTÉT:
A feltét opcionális, én a következőket használtam:
natúr paradicsomszósz
bors, oregánó, bazsalikom
1 kis paradicsom
2 szelet zsírszegény füstölt sajt
1 tk magkeverék (lenmag, szezámmag, zabpehely, árpapehely, napraforgómag)
jégsaláta
balzsamecet
Míg sül, kend meg a tetejét natúr paradicsomszósszal, szórd meg a fűszerekkel. Karikázd fel vékonyan a paradicsomot, fektesd a szószra, csíkozd rá a sajtot, és még süsd egy percig fedő alatt.
Ha megolvadt a sajt, csúsztasd az egészet egy tányérra és szórd meg friss, darabold jégsalátával, és pár csepp balzsamecettel.
Mennyei ízvilág!
Jó étvágyat hozzá!
Bablena Hajnalka