Hétvégére elhoztam a kedvenc pitémet. Szívből ajánlom mindenkinek, aki mindenmentes desszertre vágyik, és szereti a kókuszt!
Pite alj:
50 g bambuszrost
100g zsírtalanított kókuszreszelék
5-6 ek eritrit
2 tk útifű maghéj
Ízlés szerint: bio citromlé és vanília őrlemény
2 ek olvasztott kókuszolaj
Langyos víz (kb. 1 dl)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, amivel megint csak elkeverjük. Végül apránként csorgatjuk hozzá a langyos vizet, annyit amitől morzsás, tapasztható állagot kapunk.
Kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a morzsát. Kész is a pite alja.
Kókuszkrém:
4 dl Cocomas kókuszkrém
3-4 ek eritrit
2 púpos tk konjac liszt
1 nagy ek zsírtalanított kókuszreszelék a tetejére díszítésnek
A kókuszkrémet ajánlatos egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy jó hideg legyen, mielőtt dolgozunk vele.
Egy nagyméretű tálban, robotgép segítségével habosítjuk a kókuszkrémet. Hozzáadjuk az ízesítőket, a kojac lisztet és tovább habosítjuk pár percig.
A kapcsos tortaformába öntjük a kókuszos pite aljra.
A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, majd 3-4 órát dermesztjük a hűtőben.
Jó étvágyat és kellemes hétvégét! :-)
A hét idézete:
Nyújtsd mindig a legtöbbet! Ne elégedj meg azzal, ami vagy! Próbálj meg az lenni, ami lehetnél!
Dalnoki Jenő
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon, Instagramon és Pinteresten!