A szeretet földöntúli ereje

(Gárdos Péter: Hajnali láz, 2015)

2015. november 09.

Öt év után a Libri Könyvkiadó gondozásában ismét megjelent Gárdos Péter Hajnali láz című regénye. Nem véletlenül! Világsiker felé tart a könyv. Film is készült a történetből (az író rendezésében), december 17-étől látható a mozikban.

hajnali_laz.jpg

117 levéllel kezdődött minden...

Gárdos Péter édesapja: Miklós, a regény főhőse, ennyi levelet küld ki a Svédországban lábadozó magyar nőknek, akiknek sikerült túlélni a holokausztot. Miklós is túlélő, de az orvosok szerint nem sokáig: tüdőbetegsége miatt mindössze hat hónapot adtak neki. Ő nem kesereg, nem rágódik a múlton, hanem a jövőbe néz: eldönti megnősül.

Felelőtlen és reménytelen vállalkozásnak tűnhet, ennek ellenére akad egy lány, Lili, aki átérzi, megérti a helyzetét. Az ő szerelmi történetük a Hajnali láz.

Nem a holokauszt borzalmairól szól a regény; helyenként, csak említés szintjén kerülnek elő történetek a fájdalmas múltról. Ez az élet regénye, melyet a szeretet táplál. A rövid fejezetek visznek előre, a könyvet nem lehet letenni. A levélrészletekkel még közelebb kerülünk a szerelmesekhez, egyre jobban kitárulkoznak egymásnak és nekünk. Megismerjük a világról, vallásról alkotott nézeteiket. A levelek át vannak szőve humorral és pajzán játékossággal. Vágyaik és álmaik egyre jobban kirajzolódnak, velük együtt izgulunk, hogy leküzdjenek minden akadályt, és másodszor is legyőzzék a halált.

A világban annyi rossz dolog történik, meg kell mutatni, hogy az élet igenis szép. A könyv üzenete számomra: a szeretet ereje mindent legyőzhet. Az élni akarás, az optimizmus választható. A döntés a mi kezünkben van!

Ezt az életérzést érdemes megosztani a világgal. Halmos Ádám – a Libri ügyvezetője – felismerte, milyen kincset tart a kezében. Eldöntötte, nemzetközi bestsellert csinál a regényből. Stílusosan 117 levelet küldött ki könyvkiadókhoz világszerte. A visszajelzések őt igazolták: eddig harminc nyelvre fordították le.

A könyv bemutatóján jártam múlt héten. Megismerhettük a szerzőt és édesanyját is. Megható és inspiráló volt. Mélyre ásott érzések és pozitív energiák szabadultak fel. Meggyőződésem, hogy gyakorolnunk kell a pozitív gondolkodást, ezért is keresem a helyeket és eseményeket, amik erősítenek ebben. Ez egy ilyen este volt, ez egy ilyen könyv, ez az élet regénye. Elhittem, hogy semmi sem lehetetlen!

Nagyon várom a filmet! Addig is szívből ajánlom a könyvet nektek és szeretteiteknek: pozitív feltöltődésre, kikapcsolódásra vagy karácsonyi örömszerzésre.

mms_img1754284155.jpg

 

Megjelent a Blans oldalán

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr468063026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása