Fitt farsangi fánk

2017. február 17.

Benne vagyunk a farsangi időszakban, és mindenki a fánkról beszél. Megkívántam én is! Azon gondolkodtam - mint mindig -, hogy lehetne olyat készíteni, amiben van fehérje, egészségesebb alapanyagokból készül, és alakbarát. Így született meg a fitt farsangi fánkom, amit nevezhetek túrófánknak is.dietas-turofank-recep.jpg

Teszteljétek! Remélem, tetszeni fog!

Hozzávalók / 6 adag

50 dkg túró
3 tojás
1 tk vanília aroma
8 dkg eritrit
20 dkg zabpehelyliszt vagy dia-wellness sütőliszt
1 cs sütőpor
csipet só
sütéshez: kókuszolaj

Elkészítés
Keverjük össze a tojások sárgáját az édesítővel, vaníliával, sóval és a túróval. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját. Közben melegítsük fel az olajat.
Vízbe mártott fagylaltos kanállal formázzunk gombócokat, de lehet sima kanállal is. Ezt követően süssük ki őket a felhevített olajban.

B variáns (kevesebb kalória!)

Előkapjuk a szilikonos sütőpapírunkat, egy sütőlemezt, rákatonázzuk a fánkocskáinkat, és mehet is a sütőbe 200°C-on.
Házi lekvárral, porcukor helyettesítővel, vagy fahéjjal tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

 

(Képek forrása: Pinterest) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr8712269506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->