A boldog párok szokásai

2017. január 15.

Aki azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolat szerencse kérdése, az téved. A hosszú ideje, szerelemben és megértésben együtt élő párok odafigyelnek egymásra, és folyamatosan dolgoznak a kapcsolatukon.happy_couple.jpgA mindbodygreen.com oldalán futottam rá egy érdekes, összefoglaló cikkre, ami a boldog párok hét szokását mutatatja be. Kíváncsi voltam, hogy a férjemmel – akivel huszonegy éve élünk harmonikus párkapcsolatban – hányat tartunk be.

Ha téged is érdekel, mit csináltok jól, és még mit lehetne hozzátenni, olvasd el a cikket.

Azoknak is ajánlom figyelmébe, akik (tudatosan) keresik a boldog és hosszú kapcsolat receptjét.

 

1. A vitákat inkább produktív párbeszédnek tekintik

A vitákat negatív élményként éljük meg, holott nagyon sokat tanulhatunk belőlük. Persze csak akkor, ha úgy állunk hozzájuk, hogy a megoldást keressük. A boldog párok belátják, hogy nem egymás hibáztatása a cél, ezért elég időt adnak a másiknak, hogy kifejtse az álláspontját. Nem vágnak a szavába, nem szólnak be neki, és nem hozakodnak elő régi sérelmekkel.

2. Az egyéni problémákat is csapatként kezelik

Sok esetben egyedül szeretnénk megoldani a problémákat. De miért is? Hisz egy csapat vagyunk. Nem kell egyedül, elvonulva gyötrődni, a problémákat közösen sokkal gyorsabban és hatékonyabban meg lehet oldani. Nem szabad félni a segítségkéréstől. Ha valaki igazán szereti a másikat, nem teherként éli meg a támogatást. Kevesebb a stressz, és a helyzet még össze is kovácsolja a partnereket.

3. Jobban élvezik egymás társaságát bárki másnál

Vannak olyan párok, akik a barátaikkal sokkal jobban érzik magukat, mint egymással. A boldog pároknak is vannak barátaik, de az biztos, hogy egymással töltik a legtöbb időt. Élvezik egymás társaságát, és hálásak minden egyes percért. Ehhez viszont tényleg egy oldalon kell állni, látni és érezni a közös célok fontosságát – eddig eljutni „kemény munka”. Figyelni kell a másikra, alkalmazkodni, és fejlődni.

 
4. Megteszik (egymásnak) amit kell, akkor is ha nem az ő kötelességük

Egyes párok komoly csatát vívnak amiatt, kinek melyik házimunkát kell elvégeznie, vagy milyen feladatokat kell elintéznie. Azok akik nagyon szeretik egymást, nem akadnak fenn ezeken a részleteken, ha néha éppen úgy alakul, megcsinálják – veszekedés nélkül is –, ami nem az ő feladatkörük.

 
5. A közös utazásokra kalandként tekintenek, nem pedig stresszforrásként

Sokan kimerítő és stresszes dologként tekintenek az utazásokra. A boldog párok inkább úgy élik meg, mint egy közös kalandot, melyben még jobban közelebb kerülhetnek egymáshoz. Nem hibáztatják egymást, ha valami véletlenül kimarad a csomagból. Megoldják, és nem hagyják, hogy ez beárnyékolja az utazásukat, és a hangulatukat.


6. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy jobb legyen a kapcsolatuk

Észre kell venni, mik a gyenge pontok, és megtalálni a módját annak, hogy mindig jobbá váljon a kapcsolat, ezért a pároknak magukon is dolgozniuk kell. Sokat kell (őszintén) beszélgetni, közös programokat szervezni, meghallani és látni, mi fontos a másik számára. Ha szükséges, könyveket is olvasnak a témában.

 
7. Nem hatnak rájuk a negatív kapcsolat-történetek

A médiából vagy a baráti társaságból rájuk zúdíthatnak negatív híreket válásról vagy megcsalásról, de ez nem befolyásolja az érzéseiket, vagy a cselekedeteiket. Biztosak magukban és a kapcsolatukban.

 

 

Ha érdekel ez a téma, ajánlom figyelmedbe a következő cikkeket:

A hosszú kapcsolat titka 

Tölts minőségi időt a pároddal is

Interjú Varga Iza férjével

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr3112126923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A girl has no name 2017.01.15. 12:53:13

Szépen összefoglalt lista! Ezek a legfontosabbak. :)

FITmind 2017.01.15. 17:22:31

@A girl has no name: Köszönöm! Nekem is megtetszett. Valóban ezek az alapok. :-)

csakférfi 2017.01.16. 18:11:13

@FITmind:
8.Elképzelhetetlen mással a sex.(hűség,bizalom)
:)

FITmind 2017.01.16. 18:13:35

@csakférfi: Igen! :-) Ezek is nagyon fontos szempontok.

Zsuzsi25 2017.01.16. 18:13:59

7. Kozos az ertekrendjuk, kozos az eletceljuk.

FITmind 2017.01.16. 18:15:19

@Zsuzsi25: Pontosan! Köszönöm a hozzászólást!

FITmind 2017.01.16. 18:16:32

@csakférfi: Köszönöm a hozzászólást!

csakférfi 2017.01.16. 19:13:21

@FITmind:
Szivesen!
Bár ezzel a 8.ponttal nem vagyok népszerű a kommentekben.
Sztem ez a legalapvetőbb egy házasságban.
:)

S=klogW 2017.01.29. 10:01:29

azért ha nagy beszélgetések keretében a pasi is elkezdi nyomni a saját lelkizős szövegét, hát nem tudom meddig marad imponáló a nőnek
-->