Egy "könnyű" ünnepi ebéd: marharaguval töltött kaliforniai paprika

2016. december 16.

Elkészíteni és megemészteni is könnyű ezt a paprikába ágyazott marharagut. Nagy kedvencem, kóstold meg te is!sult-toltott-paprika1.jpg

Hozzávalók:

- 5 db nagy kaliforniai paprika
- 1/2 ek kókuszolaj
- 500 g marhahús darálva
- 1 tk őrölt feketebors
- 2-3 tk őrölt füstölt pirospaprika
- 1 tk fokhagymagranulátum
- 1 ek szójaszósz(cukrozatlant keress)
- 1 ek balzsamecet
- 1 csipet eritrit
- 2 ek útifű maghéj
- 3 ek szezámpehely és petrezselyem a tetejére

Elkészítés:

A paprikáknak levágjuk a szár rész felől a tetejét, kimagozzuk őket. A maradék paprika húst hozzáfőztem egy adag jázminrizshez, hogy ne menjen kárba, de akár vissza is lehet tenni a paprikákra sütés előtt. 
Felhevített serpenyőben felolvasztjuk a kókuszolajat. Kicsit pirítjuk a húst, majd befűszerezzük. Ha elfőtt a folyadékmennyiség nagy része, hozzáadjuk az útifüvet, kicsit összeforgatjuk, majd kb. 100 grammos mennyiségekben megtöltjük a paprikákat. Megszórjuk szezámpehellyel őket. 

Alufóliába csomagoltam őket, sütőlemezre helyezve 200*C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30 percig sütöttem, majd lehajtogattam róluk a fóliákat,. Ezt követően még 10 percig pirítottam.​

Számomra ez mindig ünnepi étel. Bízom benne, hogy neked is tetszeni fog!

Meghitt adventi hétvégét!

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

(Fotó: Pinterest)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr912053185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->