Keksz fehér babból, avagy a Fitness Cookie

2016. november 18.

Tudjátok, szeretem a fehérjedús ételeket, hát még a sütiket! Kipróbáltam valami bizarr dolgot. Babot tettem a kekszembe, mert tele van rosttal és fehérjével!cookie.png

Hozzávalók (8 darab kekszhez):

2 tojás (M-es) - vagy 3 tojásfehérje

50 g zabpehelyliszt

60 g vaníliás protein por

240 g főtt vagy konzerv fehér bab

1 tk. sütőpor

zsírszegény, cukormentes étcsoki (opcionális)

édesítő ízlés szerint

 

Elkészítés: 


- Elsőként a száraz dolgokat keverjük össze: zabliszt, protein és sütőpor. 

- Következik a bab, ami lehet konzerv is. Egy nagyobb lyukú szűrő segítségével alaposan át kell öblíteni folyó víz felett, majd a tojásokkal mehetnek a botmixer alá.

- A babpürét a liszttel jól elkeverjük.


- Gombócokat formálunk, amit a sütő- vagy szilikonlapra helyezve egy spatula segítségével ujjnyi vastag kekszekre lapítunk. 


- Jöhet a zsírszegény, cukormentes étcsoki - csak, ha szeretnéd!


- Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük, 170 fokon. Akkor jó a keksz, ha a közepe egy nagyon picit puha, a széle pedig szép barna. 

fitness_cookie.jpg

Tápértékek!
Ebből az adagból 8 cookie jött ki, egy keksz pedig: 101 kcal, 11,8 g fehérje, 10,6 g szénhidrát, 2,5 g rost és 1,6 g zsír!

Esti nasiként is tökéletes!

Jó hétvégét!

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

(Ötletforrás: masteszta.com; Főcímkép: Pinterest)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr3511972740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->