A csirkemell sokszor az étrendembe kerül. Nem véletlenül! Kiváló fehérjeforrás, és még a zsírtartalma is alacsony. A világon ez a legismertebb és legnagyobb mértékben fogyasztott fehér hús. Fennáll a veszély, hogy egy idő után megunjuk. Variáljuk, kísérletezzünk vele bátran!
Én most mustárral bolondítottam meg a csirkemellet.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé kb. 2 cm-s kockákra vágva
1 tk. kóluszolaj
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
Fűszerész - mustáros karaj fűszerkeverék
2 ek dijoni mustar (cukormentes, a Lidl-ben vásárolom)
Elkészítés:
Egy nagyméretű teflon serpenyőben felhevítem a kókuszolajat. Ha már forró, rádobom az apróra vágott hagymát, pici himalájasót hintek rá, és fedő alatt üvegesre párolom.
Ezalatt a csirkemellet megmosom, papírtörlővel megszárítom, és két centiméteres kockákra vágom. Összeforgatom a fűszerkeverékkel, és a párolódó hagymára öntöm. Átkeverjük, majd szintén fedő alatt fehéredésig sütjük. Ha minden pipidarab megsült, hozzáadom a mustárt, összeforgatom, és fedő nélkül tovább sütöm, míg besűrűsödik a szósz.
Kész is vagyunk!
Párolt kelbimbóval tálaltam:
500g kelbimbót annyi vízben megfőztem, amennyi épp ellepi. Ha megpuhult, leszűrjük és fűszerekbe forgatjuk. Nálam a fűszerkeverék a következő: himalájasó, feketebors, fehérbors, fokhagymasó, szerecsendió, őrölt pirospaprika, szárított paradicsompehely, petrezselyem.
Jól összekevertem, ízlés szerinti arányban, és ezzel hintettem meg a kelbimbókat. Kellemes, pikáns ízvilágú lesz tőle a zöldség!
Jó étvágyat, és szép hétvégét!
Bablena Hajnalka
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
(Fotók: Pinterest)