Cukkinis kókuszos szelet

2016. augusztus 11.

Most, ugye, arra gondolsz, hogy ez elég bizarr párosítás? Tény és való, még nem sokan próbálták ezt a ízkombinációt az ismerőseim körében (sem). Én sűrűn használom sütikbe a cukkinit. Elárulom, miért.

lime-coconut-cake-21837_l.jpeg

Nagyon sok pozitív tulajdonsága van a cukkininek, többek közt:

- magas az ásványi anyag és vitamin tartalma

- alacsony a kalória értéke

- gyulladáscsökkentő hatású

- immunerősítő

- lágyabb/ nedvesebb lesz tőle a tészta

- semleges az íze, ezért biztos, hogy senki meg nem mondja, hogy a sütidben cukkini is van

Hozzávalók:

450-500 g cukkini (pucolt mennyiség)
3 db tojásfehérje
1 db egész tojás
3 ek. kókuszliszt

1 tk sütőpor
kb. fél dl víz
3 ek. csökkentett zsírtartalmú kókuszreszelék
1 tk konjac liszt vagy útifűmaghéj, és ízlés szerint eritrit

Ha szeretnél fehérjét is a sütidbe, adj hozzá:

3 ek. natúr szója fehérje izolátumot és 6 ek. tejsavó fehérje izolátumot (lehet kókuszos, vaníliás, vagy ami van otthon)

babble1.jpg

Elkészítés:

A cukkinit daraboljuk nagyobb szeletekre, és a tojásokkal együtt alaposan turmixoljuk össze. Majd mehet bele az összes többi hozzávaló, azt is turmixoljuk még 2-3 percig, hogy kellemesen krémes tésztamasszát kapjunk. Ha nagyon sűrűnek bizonyulna, adjunk hozzá még egy kevés vizet, majd mehet a sütiformába. A sütiforma pedig a sütőbe. 180 Celsius-fokon sütjük.

25-30 perc elteltével - ha szépen megpirult a tészta széle, és a közepe már szilárd - ki lehet venni.

Ha kihűlt szépen, szeletekre vághatjuk.

Tápértékben úgy fest, hogy az egész adag hozzávetőlegesen:
775 kcl / 90 g prot. / 50 g ch. / 30 g zsír

 

Ki mered próbálni?  ;-)

Jó süt(iz)ést!

 

Bablena Hajnalka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr7810262066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->