10 egészséges fagyi recept

2016. július 29.

Nincs nyár fagyi nélkül! Nehéz ellenállni ennek a hideg kísértésnek, mégis van akiknek muszáj - a tej, a cukor, a diéta és egyéb miatt. Igyekszem odafigyelni minden részletre, így ma is egészséges és alakbarát fagyi recepteket hoztam nektek. Válogassatok kedvetekre!

ice-cream-images_focim.jpg

1. Krémes vegyesgyümülcs fagylalt

Hozzávalók:
1 érett avokádó

100 g light sajtkrém

100 g kék áfonya

100 g málna

70 g cukormentes ribizli lekvár 

50 g termelői méz

Elkészítés:

A hozzávalókat turmixgépben krémmessé kevertem, majd fagyasztóba tettem, és fél óránként újra turmixoltam (4-5-ször). Fagyigéppel is készíthető.

2. Feketeerdő fagylalt

Hozzávalók:

150 g sűrű kókusztejszín (vagy sima)

300 g meggy

édesítő ízlés szerint

50 g cukormentes étcsoki

+50 g kókusztejszín

Elkészítés:

A hozzávalókat, a csoki és és kókusztejszín kivételével, összeturmixoljuk, majd csurgassuk bele a mindenmentes olvasztott csokoládét és kókusztejszínt (édesíthetjük is egy kicsit) is, végül fagyasszuk pár órát.

3. Avokádó-pisztácia fagyi

Hozzávalók:

1 puhára érett avokádó,

1dl kókusztejszín

1 adagolókanál proteinpor (ha van pisztáciás, de sima vanília is jó)

1 csepp pisztácia vagy keserű mandula aroma

1 nagy marék hámozott pisztácia

Elkészítés:

Valamennyi összetevőt turmixold össze, majd öntsd a kapott masszát egy fagyálló edénybe, és tedd a mélyhűtőbe. Ahhoz, hogy még krémesebb legyen az édesség, fél óránként enyhén keverj rajta egyet-egyet.

avocado-ice-cream-feature.jpg

4. Szénhidrátmentes "bodys" fagyi

Hozzávalók:

250 g Tojásfehérjerúd  

60 g csokis fehérjepor (vagy csak kakaópor)

3 dl víz

1 ek. eritrit

Elkészítés:

A hozzávalókat krémmé turmixoltam, majd fagyasztóba tettem, és fél óránként újra turmixoltam (3-4 alkalommal).

5. Totus málnafagyi

Hozzávalók:
300 g Totu (tojásfehérje túró, de sima túró is használható helyette)

300 g mirelit málna

2 ek. eritrit

Elkészítés:

A hozzávalókat egybe turmixoltam, majd fagyasztóba tettem, és fél óránként újra turmixoltam párszor.

6. Sárgabarckos fűszeres-fahéjas fagylalt

Hozzávalók: 
500 g light krémsajt

100 g érett sárgabarack

1 nagyon pici friss gyömbér reszelve

3-4 ek. eritrit (por állagú a legjobb)

20 g fahéjszirup

1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

pár csepp friss citromlé + fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A hozzávalókat krémesre turmixolom, majd cukormentes fahéjsziruppal* (házi készítésű) csíkokat húzok bele, és mehet 6 órára a fagyóba.

*Fahéj szirup: 5 dl vízben 4-5 fahéj rudat és 5-8 ek eritritet felforralunk. Pár percig forraljuk, majd elzárjuk, és hagyjuk fedő alatt kihűlni. Kihalásszuk a fahéj rudakat, majd csavaros üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

7. Túrórudi fagyi

Hozzávalók:

250 g zsírszegény natúr krémtúró 

125 g krémes görög joghurt

100 g eritrit

1/2 citrom reszelt héja + pár csepp citromlé

60 g cukormentes étcsokoládé 

Elkészítés:

A csokoládé kivételével turmixgépben krémesre keverem a hozzávalókat. Áthelyezem egy műanyag dobozba, olvasztott étcsokoládéból csíkokat húzok bele, és mehet a fagyóba.

artisan_ice_cream.jpg



8. "Villám" erdei gyümölcsös joghurtfagyi

Hozzávalók:

250g mirelit erdei gyümölcs keverék

125 g krémes görögjoghurt

édesítő és citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A 250 g mirelit erdei gyümölcsöt fagyasztott állapotában beletesszük az aprítógépbe, ízlés szerint édesítjük. Hozzáadjuk a görögjoghurtot, citrom levét, krémesre turmixoljuk, és már fogyaszthatjuk is. 

9. "Villám" banán fagylalt

Hozzávalók:

3-4 érett banán

2-3 ek eritrit

pár csepp citromlé

Elkészítés:

A banánokat megpucoljuk, felkarikázzuk és frissen tartó zacskóban, fagyasztóban keményre fagyasztjuk. Majd kivesszük, a padlóhoz csapkodva, vagy hús klopfolóval összetörjük. Botmixerrel krémesítjük, ízesítjük, ismét habosítunk rajta, és fogyasztható is.

10. Krémes extra-raffaello fagyi

Hozzávalók:

250g zsírszegény krémsajt

1 db érett avokádó

100 ml kókusztejszín

1 tk konjac liszt

60 g proteinpor (kókuszos fehér csokisat használtam)

40 g kókuszreszelék

Édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A kókusztejszínt a konjacliszttel habbá verjük. Az összes többi hozzávalót leturmixoljuk, hozzáforgatjuk a kókuszhabot, majd fagyasztható tálkákba töltjük és mélyhűtőben fagyasztjuk.

 

Amelyik megtetszett, gyorsan készítsétek el, és ebéd után már élvezhetitek is a bűntetlen nyári örömöket!

Jó hétvégét! 

 

Bablena Hajnalka

(Képek forrása: Pinterest)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr168922794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->